Ismét Szív Szerszámsziget Emléktorna

2020.01.02. 20:28

Péntek esti nyitány a 24 órás teremtornán

A hagyományoknak megfelelően rendezik meg a 24 órás XI. Szív Szerszámsziget Emléktornát, amely magába foglalja a Bán István Emléktornát is. A tizenegyedik éve rendszeresen jelentkező, jótékonysági céllal is szerveződő teremtornán a felnőttek között 16 csapat, az öregfiúk számára kiírt viadalon hat együttes  küzd a végső helyezésekért. A torna pénteken este fél nyolckor kezdődik a megnyitóval és szombaton este ér véget.

Kerkai Attila

Pontosan egy esztendeje rendezték meg a tizedik Szív Szerszámsziget Emléktornát. Az akkori viadal egyik jelenete a sportcsarnokban, ám az idei tornát a Kölcsey-gimnáziumban rendezik meg

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A helyszín ezúttal az egerszegi Kölcsey-gimnázium lesz, ahol négy csoportot alakítottak ki, melyeket egy-egy elhunyt zalai sportolóról (Szabó Rezső, Bolemányi János, Csányi Imre) neveztek el, egy csoportot pedig a közelmúltban elhunyt Nagy Andrásról, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány korábbi ügyvezetőjéről neveztek el, aki a ZTE FC lelkes szurkolója is volt. A tornához kapcsolódó Bán István Emléktornán hat öregfiúkcsapat verseng egymással, ők szombaton lépnek parkettre.

Pontosan egy esztendeje rendezték meg a tizedik Szív Szerszámsziget Emléktornát. Az akkori viadal egyik jelenete a sportcsarnokban, ám az idei tornát a Kölcsey-gimnáziumban rendezik meg Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A viadal szervezője, Udvarhelyi András a nyitány előtt elmondta, hogy készen állnak az újabb versengésre. A programot úgy állították össze, hogy szombaton reggel becsatlakozhasson a Bán István Emléktorna küzdelme, amely 9 órakor kezdődik.

– A felnőttek számára a legjobb nyolc között délután 15 órától rendezzük az egyenes kieséses szakaszt, ahova a csoportok első két helyezettje jut – adott további tájékoztatást Udvarhelyi András fő szervező. – Úgy tervezzük, hogy a döntőt – amit megelőz majd a bronzcsata – szombaton fél hatkor rendezzük, ameddig vélhetően a már kellően fáradt, de az évek során megszokott lelkes szurkolók is kitartanak. Tornánk eredeti szándéka ennyi év után sem változott, vagyis a 24 órás viadallal egyben az elhunyt magyar és zalai sportemberek emléke előtt is tisztelgünk, amire a Kölcsey-gimnázium aulájában alakítunk ki egy emlékhelyet.

Jótékony céllal a Bogáncs Állatmenhely és a Bársonytalp Zala Egyesület részére gyűjtenek a szervezők adományokat a torna ideje alatt. A 24 órás XI. Szív Szerszámsziget Emléktorna megnyitóját pénteken 19.30 órakor tartják a Kölcsey-gimnáziumban, 20 órától kezdődnek a csoportmeccsek. A viadal zárását szombaton 18 órára tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában