Helyi sport

2020.01.29. 19:51

Gazdag Viktor lett a Csesztreg új elnöke

A működés személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása mellett a játékosok, az utánpótlást biztosító gyerekek szülei, valamint a szurkolók bevonásával a klubélet fellendítését tartja elsődleges feladatának a Csesztregi Sportegyesület új elnöke, Gazdag Viktor.

Gyuricza Ferenc

A Csesztreg (kékben az őszi, Lenti elleni találkozón) az 5. helyről várhatja a tavaszt

Fotó: Kósa Róbert

A helyi sportcentrum részbeni háttér-infrastruktúráját is magában foglaló Tölgyfaliget vendégházat üzemeltető nagykanizsai üzletember a település korábbi polgármesterét, Czupi Magdolnát váltotta az elnöki székben. Mint mondotta, elsősorban nem személyes ambíciók miatt, hanem felkérésre vállalta a feladatot, s mandátuma egyelőre öt évre szól.

– Deklaráltan nem értek a labdarúgáshoz, de nem is az a feladatom, hogy a megyei bajnokságban szereplő csapat munkáját irányítsam, arra megvannak a kiváló szakemberek – mondta. – Én arra szerződtem, hogy a hátteret biztosítsam az ő tevékenységükhöz. A felkérésem talán annak is szól, hogy az elmúlt egy év során látták a helyiek, hogy miként igyekszünk fejleszteni a sportöltözőket is magában foglaló Tölgyfaliget vendégházat. A szálláslehetőségek biztosítása mellett kialakítottunk egy vendéglátó­egységet, amelynek köszönhetően a különböző edzőtáborok résztvevőinek étkeztetését is meg tudjuk oldani. Erre a meglévő infrastruktúrára és szolgáltatásra alapozva szeretnék hosszú távon az egyesület működésébe is egy kis üzleti szemléletet belevinni, valamint arra törekszem, hogy az eddiginél szorosabb egyesületi szellemet alakítsunk ki.

A Csesztreg (kékben az őszi, Lenti elleni találkozón) az 5. helyről várhatja a tavaszt
Fotó: Kósa Róbert
Az egyesület új elnöke, Gazdag Viktor
Fotó: Gyuricza Ferenc

Gazdag Viktor hozzátette, ahogy az önkormányzat, úgy a helyi lakosok is elégedettek a labdarúgócsapat eredményeivel. Természetesen továbbra is az a céljuk, hogy minél jobb helyen végezzenek a bajnokságban, de az NB III.-ba való feljutásban nem gondolkodnak, az ugyanis anyagilag nagyon megerőltető lenne az egyesület számára.

– Álszentség lenne azt mondani, hogy nem jók az anyagi kondícióink, hiszen ahogy az önkormányzat, úgy a településen működő nagyobb vállalatok is jelentős támogatást nyújtanak az egyesület és a labdarúgócsapat munkájához – folytatta az újdonsült elnök. – Az egyesület vezetését nagyon szilárd gazdasági alapokkal vettük át. Nekem sportegyesületi elnökként az a feladatom, hogy a tao támogatások lehívásával továbbra is biztosítsam ezt a hátteret. A másik nagyon fontos teendő az utánpótlás menedzselése, sajnos egyre kevesebb az olyan gyermek, aki hajlandó focizni.

Gazdag Viktor kérdésünkre azt is elmondta, bár élnek olyan személyek a településen, akik kedvelik a különböző szabadidős sportokat – kerékpározás, futás –, illetve a nyári időszakban számos küzdősporthoz kapcsolódó edzőtábornak ad helyet Csesztreg, mindezek ellenére nem látja realitását annak, hogy az egyesületben a labdarúgás mellett más szakosztályt is szervezzenek.

– Egy éve vagyok jelen Csesztregen, s ezen időszak alatt azt láttam, hogy a faluban élőknek mindenük a foci – magyarázta. – Erre van igény, és nemcsak a játékosok, de a szurkolók részéről is. Amikor egy megyei bajnoki rang­adót ötszázan néznek meg, az mindent elárul a helyiekről. Csesztregen a foci egy prosperáló ágazat, nekünk úgy kell dolgoznunk, hogy az is maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában