Kettős győzelemmel lépnének tovább

2019.12.05. 18:06

A ZTK-FMVas szombaton nem hibázhat

A férfi tekézők Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Kolozsváron fölényes győzelmet aratott a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapata. A zalaiak 7:1-re nyertek a román CFR Cluj otthonában, és az egerszegiek szombaton idehaza is győzni szeretnének.

Bedő István

Farkas Sándor, a ZTK alapembere koncentrál. Ők is tudják: itthon nem hibázhatnak Fotó: PU

A szombati, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója 13 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban, a találkozó pedig formalitásnak tűnik. A ZTK-nak nagyon rosszul kellene játszania ahhoz, hogy búcsúzzon a BL-től.

– A kolozsváriak az első mérkőzést eltaktikázták, de ez legyen az ő gondjuk – tekintett vissza az első összecsapással kapcsolatban Takács László, a ZTK FMVas elnöke. – Éltünk a sors adta lehetőséggel, de ilyen nagy különbségű győzelemre nem számítottunk. Titkon bíztunk egy szoros győzelemben.

Az eredményre nézve a zalaiaknak 8:0-ra kellene kikapni hazai pályán, esetleges 7:1-es román siker esetén a belső szett pontok döntenének, de abban is jól áll a ZTK.

Farkas Sándor, a ZTK alapembere koncentrál. Ők is tudják: itthon nem hibázhatnak Fotó: PU

– Nem akarunk számolgatni – folytatta Takács László. – Hazai környezetben is nyerni szeretnénk. Ismerjük a román tekesport erejét, de úgy vélem, a ZTK FMVas most jobb csapat, mint a kolozsvári. A pályánk tekés nyelven szólva nem egy jól fizetős pálya… Hazai környezetben egyértelműen győzelmet várok. Remélem, minden játékos kitesz magáért, és nem nagyon lesz 600 fa alatti teljesítmény, mivel ez alatt, nemzetközi szinten nem lehet eredményesen szerepelni.

A zalaiak érhető okokból már kicsit előre tekintenek a BL következő fordulójára, ahol minden bizonnyal a tavalyi győztes horvát Zapresic vár rájuk.

– A leendő páros csata esélyese a horvát csapat, hazai pályájukon életveszélyesek, dobtak már 4000 csapatfát is. Az NBC-kupából érkezve a BL-be nem lesznek könnyű ellenfeleink, de megpróbálunk bejutni a négyes döntőbe. A labda gömbölyű, de ugyanígy a tekegolyó is. Bármi megtörténhet…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában