Értékes helyezések, és komoly elismerés

2019.12.17. 21:15

A rövidpályás ob után Hetyei Nórát gálára hívták

A Kaposváron megrendezett XVI. rövidpályás országos bajnokságon  a zalai úszóklubok is képviseltették magukat, ráadásul a fiatalok kitettek magukért a felnőttek között is. 

Kühne László, Kerkai Attila

Hetyei Nóra, kezében a minap átvett elismeréssel és edzője, Csala Tamás Fotó: Kiscápák SE

A nagykanizsai Dél-zalai Vízmű SE sportolói közül a somogyi megyeszékhelyen a Polgár Sándor edzette Varga Dominika 50 méter női gyorson végül ötödik lett 25,3 másodperces idejével, míg 50 méter pillangón úgy lett 26,78-cal negyedik, hogy egy századdal csúszott csak le a dobogóról. Varga 100 m gyorson is a fináléba került és az 54,87 másodperces – egyéni csúcsával – az ötödik helyen végzett.

Hetyei Nóra, kezében a minap átvett elismeréssel és edzője, Csala Tamás Fotó: Kiscápák SE
A Dél-zalai Vízmű SE Bukovics Rebeka (balról), Kálovics Noémi, Varga Dominika, Kantó Loretta összetételű váltója Fotó: a szerző

Nem sokkal később a szintén finalista kanizsai egység, a DZVSE női 4x100 méteres gyors váltója rajtolhatott, és a Bukovics Rebeka, Kantó Loretta, Kálovics Noémi, Varga Dominika összetételű négyes végül ugyancsak az ötödik helyen csapott célba 3:50,45 perces időeredménnyel. A kanizsaiaknak jutott még egy ötödik pozíció, amit úgyszintén a Bukovics, Kantó, Kálovics, Varga kvartett hozott, csak éppen a 4x50 méter női gyorson produkálta ugyanazt a helyezést 1:46,39 perces idővel.

Immár a Keszthelyi Kiscápák SE „felnőtt” a feladathoz, hogy ne csak az utánpótlás, hanem a felnőttek között is megmutassák magukat a tehetséges versenyzőik. Kaposváron az idei serdülő bajnokságon már aranyérmes Hetyei Nóra érte el a legjobb keszthelyi eredményeket. Ezek sorában is a legjobb helyezése a 400 méteres vegyesúszás döntőjében született meg, melyben 4:51,23 perccel a hatodik helyen ért célba és egy 9 éves megyecsúcsot döntött meg. Hetyei Nóra elért még két 9. helyezést (50 m mell: 32,28, 100 m mell: 1:10:35) és kétszer zárt a 10. helyen (100 m vegyes: 1:02,95, 200 m vegyes: 2:15,61), természetesen ezek is megyei csúcsok. Keszthelyről Tóth Luca (12 éves) és Dávid Virág (14 éves) is kipróbálhatta magát a felnőttek mezőnyében.

Visszatérve még Hetyei Nórára: a Magyar Úszó Szövetség az idén őt választotta meg a 2005-ös korosztály legeredményesebb úszójának. A rövidpályás bajnokság után vasárnap este rendezték meg a fővárosban, a Bálnában a LEN (az európai szövetség) és a MÚSZ által szervezett úszógálát, s ezen az eseményen vehette át Hetyei Nóra az elismerést dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól. A gálán a keszthelyi tehetség edzője, Csala Tamás is elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában