hét településről neveztek

2019.11.18. 19:24

Túl vannak a századik találkozójukon is a kanizsai teniszezők

A kanizsai amatőr teniszezők ezen évtizedbeli kezdeményezésének századik állomását hozták tető alá, az eseményen 36 nevezőt regisztráltak hét településről.

Kühne László

A két város amatőr teniszezőinek legutóbbi, századik találkozóján készült közös csoportkép

Fotó: a szerző

A férfiaknál a nyílt és a 120+ versenyen is nagykanizsai, a hölgyeknél zalaegerszegi győzelem született. A nyílt versengés hatalmas csatában és nagyszerű játékkal a Walter Péter–Szalai Sándor páros győzelmét hozta a Nagy Béla–Babos Dániel marcali–soproni páros ellen. A 120+ versenyt veretlenül, meggyőző játékkal a nagykanizsai Hoffstadter Lajos–Baranyás Zoltán páros nyerte. A nőknél a zalaegerszegi Török Anikó nyert veretlenül.

A két város amatőr teniszezőinek legutóbbi, századik találkozóján készült közös csoportkép
Fotó: a szerző

Végeredmény. Nyílt páros: 1. Walter Péter–Szalai Sándor (Energia Szabadidősport Klub), 2. Nagy Béla–Babos Daniel (Marcali-Sopron), 3. Lévai Csaba–Tóth Attila (Energia-Röpte TC) és Halász Dávid–Vukics Balázs (Energia). 120+: 1. Hoffstadter Lajos–Baranyás Zoltán (Kanizsa TC), 2. Vukics László–Kobán Lajos (Energia), 3. Vukics György–Mátó Elemér (Nagykanizsa). Nők: 1. Török Anikó (Zalaegerszeg), 2. Csalló Andrea (Zalaegerszeg), 3. Henrietta Venturini (Zalaegerszeg).

A verseny után különdíjban részesült dr. Füle Lajosné, Patak József, valamint Hoffstadter Lajos, egyben eddig a 100 alkalom során összesen 148 induló szerzett érmet. A legtöbb első helyezést Halász Dávid, a legtöbb dobogós pozíciót Nagy Csaba szerezte, a legtöbb vigaszelsőséget Péntek István és Papp Tamás könyvelhette el az évek során.

A hölgyek összevetésében eddig a legtöbbször Henrietta Venturini lett az első, legtöbb dobogós szereplés pedig Patard Ágota nevéhez fűződik.

– Mindenkinek köszönöm a részvételt, a színvonalas és sportszerű mérkőzéseket – mondta el a főszervező Baranyás Zoltán a századik találkozójuk után. – Nem feledkezhetek el a támogatókról, no meg a folyamatosan nevező tenisztársaimról sem, akiknél mint kiderült, rászolgálhattam szervezőként a bizalomra. Így én sem lazíthatok, ezért a következő versenyünkre november 30-án, szombaton kerül sor, mely nyílt páros fedett pályás teniszverseny lesz a sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában