Sikerrel vették az új rendszerű csapatbajnokság első felét

2019.11.04. 18:28

Őszi bajnok lett a kanizsai női csapat

Az új szezonra alaposan átalakult a női NB I-es asztalitenisz-­bajnokság lebonyolítása. A nevezett 18 csapat négy csoportban ősszel és tavasszal egy-egy helyszínen, egy hétvégén teljesíti a csoportmérkőzéseket. Az új rendszer kedvezett a kanizsaiaknak, akik őszi bajnokok lettek.

Benedek Bálint

A Kanizsa Sörgyár SE őszi bajnok női együttese Fotó: a szerző

A bajnokság végén a legjobb nyolc csapat egyfajta rájátszásban a fővárosban küzd tovább az összevont bajnoki címért. A Jakabfi Imre csapatvezető irányította kanizsai csapat az Észak-nyugati csoportba került az Ajka, a Szombathely, a Tata II. és a Győr együtteseihez, melynek mérkőzéseit nemrégiben Szombathelyen rendezték. Az Orbán Flóra, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra alkotta kanizsai trió veretlenül, mind a négy mérkőzést magabiztosan nyerve, őszi elsőséget szerzett.

A Kanizsa Sörgyár SE őszi bajnok női együttese Fotó: a szerző

Ajkai Bányász SK – Gejzír-Kanizsa Sörgyár SE 2:8

Győztek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Orbán Flóra 1, Mátrai-Végh.

Magabiztos győzelem.

Gejzír-Kanizsa Sörgyár SE– Club Aréna Győr 7:3

Győztek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Végh-Mátrai.

A győriek elleni mérkőzés már rangadó volt a javából. Ráadásul két tagjukhoz csatlakozott a kanizsai nevelésű para­válogatott Bicsák Bettina is, de a győriek sem bírtak a sörgyári csapattal.

Gejzír-Kanizsa Sörgyár SE – Szombathelyi AK 6:4

Győztek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 2, Végh-Mátrai.

A szombathelyiek elleni mérkőzés volt mind közül a legnehezebb, de ez nem érte váratlanul a kanizsaiakat. Mátrai Rónafalvi ellen, Végh pedig a volt serdülő és ifjúsági válogatott Orosz ellen „izzadt” meg alaposan, de végül mindketten nyertek.

Tatai AC II.–Gejzír-Kanizsa Sörgyár SE 4:6

Győztek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3.

A mérkőzés eredménye ugyan szoros találkozóra utal, azonban egyáltalán nem volt az. Mátrai és Végh biztosan nyerték a mérkőzéseket, még szettet sem veszítettek. Orbán Flóra két szoros mérkőzést játszott, ám nyernie nem sikerült. BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában