A tehetség földharcban verhetetlen…

2019.10.29. 20:01

Tóth Alexa világbajnok lett

Remek zalai sportsikerről kaptunk hírt, ugyanis Tóth Alexa, a Bocfölde SE küzdősport-szakosztály versenyzője a Krétán megrendezett jiu-jitsu világbajnokságon aranyérmet szerzett.

Kerkai Attila

Tóth Alexa büszkén mutatja érmét Fotó: a szerző

Fotó: Picasa

Tóth Alexa a magyar jiu-jitsu válogatott tagjaként utazott el Kréta szigetére, ahol a világszövetség (JJAF) idei világbajnokságát rendezték. A küzdősportok több ágában (grappling, jiu-jitsu, cselgáncs) is eredményes zalai tehetség az U16-os korosztály földharc (ne-waza) kategóriájában a -52 kg-os súlycsoportban állt rajthoz. Erőnyerőként kezdett, majd következett egy spanyol rivális, akit fojtással feladásra kényszerített, és második ellenfelét is feladásra kényszerítette. A döntőben orosz ellenfél jutott az egerszegi tehetségnek, vele kellett megküzdenie a világbajnoki címért, amit Tóth Alexa kemény meccsen, 2:0-s pontozással szerzett meg.

Tavaly Athénban Tóth Alexa világkupát nyert, az idén pedig megnyerte a világbajnokságot, amit Sós György, a tehetség nevelőedzője is nagyon komoly sikernek tart. Sós György azt még elmondta, hogy mellette a budapesti Szász Richárd készítette fel Tóth Alexát a világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában