Olimpiai ezüstérmes is indult

2019.09.17. 20:07

Erős nemzetközi mezőny a Csónakázó-tónál, a Kanizsa Nagydíjon

Nem hiába volt az olimpiai kvalifikációhoz pontgyűjtő verseny az Eliminatour 2019 Kanizsa Nagydíj a hegyi­kerékpárosok számára, népes nemzetközi mezőny gyűlt össze a városban. Az indulók Franciaországtól Izraelig sorakoztak a startvonalon a Csónakázó-tónál.

Khüne László

Az épített nagykanizsai pálya többféle kihívással tette próbára a résztvevők felkészültségét Fotó: Bak Ferenc

A magyarok mellett az ötödik kanizsai UCI kategóriás XCO kerékpáros versenyen természetesen a régióból, illetve a közép-európai térségből voltak a legtöbben a különböző kategóriákban, a legszínvonalasabb mezőny pedig az úgynevezett eliten belüli férfi és női versengésben jött össze. Kanizsára érkezett például a közelmúltban lezajlott kanadai hegyikerékpáros vb-n 25. Benkó Barbara, vagy a terepkerékpározásban kétszeres olimpiai ezüstérmes (2008, 1016) lengyel Maja Wloszczowska, de nem feledkezhetünk meg a férfiaknál a kanadai vb-n szintén szerepelt magyarokról, Palumby Zsomborról vagy éppen Parti Andrásról sem.

A lengyelek a férfiaknál is jelentős erővel voltak jelen, hiszen az egyik nagy reménységük, Wawak Bartlomiej például az urak elit mezőnyét vette a legjobb idővel, vagyis nyerte azt a számot az olasz Nadir Colledani, valamint a már említett Parti előtt. Ebben a kategóriában az országúti kerékpározás terén a napokban a spanyol Vueltán arató szlovénok is igyekeztek mind jobb helyezéseket elcsípni, itteni legjobbjuk, Rok Naglic a tizedik helyen végzett.

Az épített nagykanizsai pálya többféle kihívással tette próbára a résztvevők felkészültségét Fotó: Bak Ferenc

A felsőbb utánpótlás kategóriákban a kanizsai klub képviselői mind jobb eredményeket érnek el (ezt a cikk végi eredménysor is tanúsítja), emellett U15-ös versenyzőjük, Gergely Koppány Máté ezüst­érmes helyen ért célba.

A megyeszékhelyi ZKSE utánpótlása ismét kiválóan teljesített. Az U9-es kategóriában Csentericz Levente első, Bruchner Máté második lett, U11-ben Martonics Armand, illetve Szűcs Borbála nyert, Ádám Gabriella Sarolta harmadikként zárt. U13-ban Kálmán Dániel és Szabó Léna vehetett át aranyérmet. U15-ben Bruchner Regina második helyezettként futott be.

A közel 160 induló kitett magáért és a kanizsai épített pályán valódi Grand Prix hangulatot teremtett a hegyi- és terepkerékpárosok mezőnye.

Eliminatour 2019 Kanizsa Nagydíj, további érdekesebb eredmények. U17, férfiak: 1. Takács-Valent Márk (PCCC), 2. Horváth Áron Mihály (Limitless Team-XCO Nagykanizsa), 3. Csuja Bálint (Superior MTB Team). Nők: 1. Anja Nadu (horvát, BK Montes), 2. Bokros Csenge Anna, 3. Bukovácz Anna (mindketten Limitless Nagykanizsa). U19, férfiak: 1. Baranyi Dávid Áron (Limitless), 2. Teo Pecnik, 3. Jakob Klemencic (mindketten szlovénok, SNT). Nők: 1. Kiss Kata Emma, 2. Hebling Lili (mindketten VKE-Nelson Pepperl-Fuchs Team). Elit, férfiak: 1. Wawak Bartlomiej (lengyel, VW SU MTB Team), 2. Nadir Colledani (olasz, Bianchi Countervail), 3. Parti András (Trek SE). Nők: 1. Maja Wolsz­czowska (lengyel, Kross Racing Team), 2. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing), 3. Giorgia Marchet (olasz, Team Rudy Project-XCR).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában