Helyén kezelik a tornagyőzelmet

2019.09.22. 20:37

A házigazda Soproni KC legyőzésével megnyerte a Krasznai Kupát a ZTE KK

A 35. Krasznai Kupa péntek esti döntőjében a felkészülés során harmadszor találkozott a Soproni KC-vel a ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. A zalaiak nyertek és megszerezték a trófeát.

Jóna István

A Sopron–ZTE (kékben) döntő egy pillanata Fotó: Schlemmer Gréta

Sopron KC–Zalakerámia-ZTE KK 76-85 (21-24, 16-20, 20-20, 19-21)

Sopron.

SKC: Pitts 16/6, Supola 2, Takács 13/9, Rivers 21/9, Carter 17. Csere: Werner 5/3, Molnár 2, Élő, Fazekas, Schöll. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

ZTE: Ubilla 12/6, Johnson 16, Gulyás 2, Djurics 14/6, Agafonov 19. Csere: Williams 16/3, Szabó 6, Gulyás 2, Simon, Doktor, Farkas, Kovács. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A döntőben is Bagó Martint kellett nélkülözniük a zalaiaknak, míg Szabó és Simon egyaránt ott volt a keretben és pályára is lépett.

A találkozó túlnyomó részében a ZTE irányított, mely csak a döntetlen eredménnyel zárult harmadik negyedet nem tudta megnyerni, ezek alapján tehát egyenletes teljesítménnyel, magabiztosan győzött.

A Sopron–ZTE (kékben) döntő egy pillanata Fotó: Schlemmer Gréta

– Jól kezdtük a találkozót, és kézben is tartottuk a meccset, magabiztosan vezettünk – értékelte az összecsapást a ZTE KK vezetőedzője, Bencze Tamás. – Aztán jött egy hullámvölgy a játékunkban, amikor az egyéni védekezésünkkel akadtak problémáink, a Sopron pedig ebben az időszakban nemcsak visszajött a meccsbe, de fordított is. Ellenfelünkön látszott, hogy sokat kivett belőle a Fehérvár elleni elődöntő, hiszen két légióssal kevesebben voltak. A hajrában jó megoldásokat választva sikerült megszereznünk a tornagyőzelmet. Örülünk a sikernek, de a helyén kezeljük azt, és tanulunk a hibáinkból.

A Krasznai Kupa bronzérmét az Alba Fehérvár szerezte meg, a Komarno elleni 90-86-os sikerével. A torna legeredményesebb játékosa Demetre Rivers (SKC) lett.

BAJNOKI RAJT EGY HÉTTEL KÉSŐBB

A férfi kosárlabda NB I A-csoport nyitó fordulójában, szeptember 28-án a címvédő szombathelyi Falco KC vendége lett volna a Zalakerámia-ZTE KK. Ám a mérkőzést a vasiak Bajnokok Ligája-selejtezős fellépése miatt elhalasztották. Így a ZTE KK számára majd a második forduló lesz az első, amikor október 5-én Kaposvárra utazik a gárda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában