Egy ezüst és két bronz

2019.07.16. 20:35

Zalai érmek az újonc és serdülő atléták bajnokságáról

A Győrben megrendezett atlétikai újonc és serdülő országos bajnokságon Zala fiataljai is érmeket szereztek. Kettő jutott Egerszegre, egy pedig Keszthelyre.

Kerkai Attila

Az érmes zalaiak: Csata Panna

Fotó: ZAC

A serdülő ob-n a Zalaszám- ZAC versenyzője, Csata Panna (edző: Bognár Szabolcs), súlylökésben szerzett bronzérmet 11,37 m-es egyéni csúccsal. Ugyanő 7. lett diszkoszvetésben 34,67 m-es eredménnyel. Kozma Ádám 5. lett súlylökésben (9,79 m).

Az érmes zalaiak: Csata Panna
Fotó: ZAC

Óházy Julianna, a klub legújabb felfedezettje meglepetés ezüstérmet nyert az újonc korosztályban. A 13 éves versenyző felkészítése és formaidőzítése is jól sikerült, és diszkoszvetésben izgalmas, fordulatos versenyen, nagy küzdelemben 29,16 m-es dobással lett második. Edzői: Bognár Szabolcs és Laczkó László.

Óházy Julianna
Fotó: ZAC

Az újoncok bajnokságán a Keszthelyi VDSE is szerzett érmet. Dr. Kardos József edző egyik legújabb felfedezettje, Tóth András (13 éves) a 600 méteres síkfutásban nyert bronzérmet 1:40,15 perces idővel. Ugyanő 300 méteren is rajthoz állt és 42,94 másodperccel a 7. helyen végzett. Az újonc leányok gerelyhajításában Farkas Nikolett 22,98 méterrel szintén 7. lett (edző: Csikós József).

Tóth András
Fotó: KVDSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában