Négy zalai atlétaérem

2019.07.01. 20:31

Az ifjúsági ob-n jártak a Zalaszám-ZAC és a KVDSE fiataljai

Az elmúlt hét végén a legjobb ifjúsági korú atléták Miskolcra tették át székhelyüket, ahol az idei ifjúsági országos bajnokságot rendezték meg. Természetesen a zalai színek képviselői sem hiányozhattak az Avas-aljáról, ahonnan négy éremmel tértek haza.

Kerkai Attila

Májusban már kiváló házigazdája volt csapatbajnokságunk keleti elődöntőjének Miskolc városa, június utolsó hétvégéjén pedig újabb fontos eseménynek adott otthont. Ezúttal az ifjúsági korosztályú atléták, a jövő reménységei mérettetnek meg, méghozzá Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnokságának keretein belül.

Az idei ob-n ott voltak természetesen a Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE fiataljai is. A kánikulai hőség éppenséggel nem teremtett ideális feltételeket az éremcsatáknak, ám így is több fiatal egyéni rekorddal távozhatott Borsodból. Így például a leányok 400 méteres síkfutásában a debreceni Dávid Anna győzött egyéni csúccsal, amit csak amiatt említjük, mert a Zalaszám-ZAC tehetsége, Muszil Ágnes remek versenyzéssel, igazi meglepetésezüstöt szerzett 58,97 másodperces időeredménnyel. Góczán István edző tanítványa eddig inkább a hosszabb középtávfutó számokban szállította az eredményeket, és nem mondott le róluk most sem. Másnap ugyanis indult a 800 méteres számban is, melyben 2:21,27 perccel az értékes hatodik helyezést szerezte meg a bajnokságon.

A zalai érmesek, balról Pető András, Muszil Ágnes, Szabó Laura és Csahóczi Csanád Fotó: Szekeres Péter

Az egerszegiek másik érmét egy sprinter szerezte. Pető András az első versenynapon 110 m gáton volt érdekelt, aki 15,19 másodperces idővel hatodikként végzett. Azonban már készült a hosszabbik gátas számra, nevezetesen a 400 méterre. Kámán Ferenc edző tanítványa remek versenyzéssel rukkolt ki és 57,03 másodperces időeredménnyel bronzérmet szerzett 400 m gáton. Ugyanebben a számban Csiszár Soma is jól teljesített, aki 6. helyezést ért el 61,38 mp-es teljesítménnyel.

Két érem jutott Keszthelyre is az ifi ob-n. Már tavaly és a mostani szezon során is szép eredményeket ért el Csahóczi Csanád, aki viszont éppen az utóbbi hetekben bajlódott sérüléssel. A felkészülése így nem volt teljes, viszont az országos bajnokságon mindenképpen éremesélyesnek számított a 400 méteres síkfutásban. A KVDSE versenyzője, Csikós József tanítványa végül 49,99 másodperces időeredménnyel lett bronzérmes. A másik keszthelyi érem szintén bronz, és Szabó Laura nevéhez fűződik, aki távolugrásban kapaszkodott fel a dobogóra 538 cm-es teljesítménnyel. Szabó Laura hármasugrásban is indult, végül 11,24 méterrel a 7. helyen végzett.

Még két helyezés jutott a Balaton-partiaknak, Kustos Norbert hármasugrásban 12,77 m-rel lett 4. helyezett, Kántor Piros pedig 200 méteres síkfutásban zárt kilencedikként 26,97 mp-cel.

Ezek is érdekelhetik