A szerdai vb-selejtezőn olimpiai érmeseket is köszöntenek

2019.06.03. 20:00

Már Egerszegen készül a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott vasárnap fölényes, 41-23-as győzelmet aratott Grazban Ausztria ellen világbajnoki selejtezőn, amelynek a visszavágóját szerdán (18.00) Zalaegerszegen rendezik meg. A Kim Rasmussen szövetségi kapitány vezette magyar válogatott hétfőtől már Zalában készül a szerdai találkozóra.

KA, IE

Háfra Noémi kezében a labda a grazi mérkőzésen, mellette az osztrák Sonja Frey. A magyarok már a szerdai visszavágó helyszínén, Egerszegen készülnek Fotó: MTI

A Grazban lejátszott mérkőzésen gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését női együttesünk, de persze biztosan kijelenteni mindezt majd csak a szerdai egerszegi visszavágó után lehet. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesében a keret legfiatalabb tagja, a 19 éves Márton Gréta is megszerezte első felnőttválogatottbeli gólját. A találkozó végére 18 gólra hízott a magyar előny – az osztrák válogatottnak a Zalában élő Gódor Mihály a másodedzője –, így a csapat nyugodtan készülhet a szerdai, 18 órakor kezdődő zalaegerszegi visszavágóra. A párharc győztese kijut az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A szerdai találkozó szünetében a Magyar Kézilabda Szövetség vezetői köszönteni fogják a mérkőzésre díszvendégként meghívott Gódorné Nagy Mariannt, Csatáné Balogh Beatrixot és Mátyás Augusztát. Ők mindannyian olimpiai érmesek, Zala megyében élnek és edzősködnek.

Háfra Noémi kezében a labda a grazi mérkőzésen, mellette az osztrák Sonja Frey. A magyarok már a
szerdai visszavágó helyszínén, Egerszegen készülnek Fotó: MTI

Rajtuk kívül Zala megye szülötte és olimpiai vagy világbajnoki érmes még Berzsenyi Mária, Siti Bea (ő jelenleg is Kim Rasmussen segítője a válogatottnál), Lelkesné Tomann Rozália, Németh Helga, Tóth Tímea és Siti Eszter is.

A szerdán köszöntendő olimpiai érmeseinket a sportág legjobbjai közt tartják számon. Gódorné Nagy Mariann ma Lentiben edzősködik, 281-szeres magyar válogatottként a rekorder. Ötször volt az év játékosa hazánkban, BEK-győztes, világválogatott, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüst- és bronzérmes. A XX. század második legjobb magyar játékosává választották. Csatáné Balogh Beatrix az Egerszegi KK női csapatának az edzője, 170 válogatott meccsén 503 gólt lőtt. Bajnokok Ligája-győztes, magyar gólkirály, és volt az év játékosa. Olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki bronzérmes. Mátyás Auguszta Nagykanizsán edzősködik, 38 válogatott meccsén 108 gólt szerzett. Olimpiai bronzérmes, magyar rekorderként ötszörös magyar gólkirály.

Rajtuk kívül még egy világbajnokot is köszöntenek az MKSZ vezetői a válogatottmeccs szünetében. Nevezetesen az idén 80. születésnapját ünneplő Gurics Györgyné Pásztor Erzsébetet, az 1965-ben világbajnoki címet szerző magyar válogatott hálóőrét.

Szerdán tehát Zalaegerszegen nemcsak a pályán, hanem a lelátón is helyet foglalnak majd klasszis kézilabdázóink közül néhányan.

Női válogatottunk a vasárnapi találkozó után azonnal autóbuszra ült, és az éjszakát már Zalacsányban töltötte, ahol a szerdai mérkőzésig is tartózkodik, Zalaegerszegre csak edzésre utaznak át a lányok, akik ma is a Zalakerámia Sportcsarnokban gyakorolnak. A mérkőzésre már nem lehet jegyet kapni, hiszen valamennyi belépő elővételben elkelt, így telt ház lesz szerdán a sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában