vb-n képviselték hazánkat

2019.06.05. 20:00

A Press Dance TSE táncosai remekeltek Pulában

A megyeszékhelyi Press Dance TSE is képviseltette magát az IDF világszervezet táncvilágbajnokságán a horvátországi Pulában. Az egerszegi klub szép sikereket ért el, hiszen két aranyérem mellett további öt dobogós helyezéssel térhetett haza.

Kerkai Attila

A pulai vb-n szerepelt egerszegi táncosok kezükben az elnyert kupákkal Fotó: Press Dance TSE

Pulába az út a hazai kvalifikáción át vezetett, amit a Press Dance TSE tagjai sikerrel vettek. Az egerszegi táncosok a latin-karibi műfajban versenyeztek, méghozzá eredményesen.

A karibi kis csoport kategóriában a mini korosztályban a Rio nevű koreográfiával például aranyérmet szereztek. A karibi szólótánc mini korosztályában Barabás Fanni ezüst-, Molnár Zsófia bronzérmet nyert, Ekler Boglárka negyedik, Kasza Zsófia pedig ötödikként végzett. A karibi duó kategória ugyancsak mini korosztályában született meg a Press Dance másik aranyérme. Császár Bálint és Ruzsics Dorina produkciója nyerte el a zsűri legmagasabb pontszámát, Ruzsics Bálint és Barabás Dorina második lett, Kasza Nóra–Molnár Zsófia harmadikként zárt, míg Korcz Dorka és Ekler Boglárka a negyedik helyet szerezte meg. A karibi szóló kategória junior korosztályában is jutott egy érem a zalaegerszegieknek, ugyanis László Zsófia bronzérmesként zárta a viadalt.

A pulai vb-n szerepelt egerszegi táncosok kezükben az elnyert kupákkal Fotó: Press Dance TSE

A szép sikerek a fiatalok felkészítőjét, Meretei-Simon Beátát is elégedettséggel tölti el, aki a horvátországi táncvilágbajnokság kapcsán mást is kiemelt.

– Az IDF világbajnokságán már voltunk, nem számított újdonságnak, viszont egy kis kihagyás után három év után tértünk ide vissza – tudtuk meg Meretei-Simon Beátától. – Azért is volt nagyon jó ez a vébé, mert rendkívül fair pontozást tapasztalhattunk, a koreográfiákat nem összehasonlították, hanem az adott produkciót értékelte a zsűri. Nyugodt verseny és fair körülmények, ez volt a jellemző. Azt gondolom, hogy sikeres verseny volt számunkra, és örülünk, hogy ennyien megmutathatták csapatunkból a tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában