motocross

2019.06.18. 17:52

A kanizsai Horváth Ádám már biztosan Eb-döntős

A horvátországi Jastrebarsko-Mla­dina adott otthont a junior motocross Európa-bajnokság zónaversenye harmadik fordulójának.

Kerkai Attila

Horváth Ádám elégedett lehet az eredményekkel

Fotó: Kanizsa Motocross SE

A viadalon a 65 kcm-es kategóriában indult a Kanizsa Motocross SE tizenegy éves versenyzője, Horváth Ádám is.

Horváth Ádám elégedett lehet az eredményekkel
Fotó: Kanizsa Motocross SE

A horvátországi pálya nehéznek számít, ugyanis ha meglocsolják, akkor sáros, csúszós lesz, ha pedig nem kap nedvességet, akkor poros és kőkemény lesz a hegyoldal. Volt részük a versenyzőknek ebből is és abból is az idei erőpróbán, de Horváth Ádámot egyik sem igazán tudta zavarba hozni.

A zalai fiatalember mindkét verseny futamban hatalmasat küzdött kategóriájában izraeli ellenfelével, aki most egy kicsivel jobbnak bizonyult, így Horváth Ádám a második helyen végzett, viszont összesen 44 pontot gyűjtött. A sorozat összesítésében pedig jelenleg a harmadik helyen áll kategóriája, és már elmondható, hogy a hátralévő, utolsó, szerbiai forduló eredményeitől függetlenül (a kvalifikáció négy verseny alapján történik) bebiztosította helyét a júliusi csehországi Európa-bajnoki döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában