Gróti Kupa

2019.05.22. 10:00

Megyei diákolimpia értelmileg akadályozott tanulóknak

Az elmúlt héten 14. alkalommal rendezett atlétikai versenyt Gróti Kupa néven értelmileg akadályozott tanulók részére a zalaszentgróti Koncz Dezső intézmény.

Szalay Csaba

A Fodisz megyei sportreferense, Sziver Krisztina átadja a díjakat a távolugrás dobogósainak: Kertész Márknak, Németh Lászlónak és Markó Dávidnak (mindhárman a Koncz EGYMI diákjai) Fotó: Koncz D. EGYMI

Idén először a zalaegerszegi és keszthelyi társiskolák értelmileg akadályozott tanulóit is meghívták. A rendezvényt a Fogyatékosok Diáksport Szövetsége (Fodisz) felvette naptárába. Sajnos megbetegedések miatt a házigazdákon kívül csak a zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola csapata vett részt az atlétikai diákolimpián.

A Fodisz megyei sportreferense, Sziver Krisztina átadja a díjakat a távolugrás dobogósainak: Kertész Márknak, Németh Lászlónak és Markó
Dávidnak (mindhárman a Koncz EGYMI diákjai) Fotó: Koncz D. EGYMI

Az eredeti tervek szerint futásban, kislabdahajításban, súlylökésben és távolugrásban versenyeztek volna a tanulók, de a rossz idő és a pálya állapota bekényszerítette őket az intézmény falai közé. Így medicinlabda-dobás, célba dobás, akadálypálya és távolugrás szerepelt a versenyszámok között, és a sporthoz kapcsolódó alkotó tevékenységben mérték össze tehetségüket a résztvevők. Csapatban első helyezést a zalaszentgrótiak értek el. Egyéniben távolugrás és medicinlabda-dobásban osztottak arany-, ezüst- és bronz­érmeket.

Czilingerné Antal Edina intézményvezető elmondta, a versenyszámokat úgy állították össze, hogy minden gyerek indulhasson valamelyik számban, és minden résztvevő megkapta a zalaszentgróti önkormányzat tárgyjutalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában