Győzelem és osztályozó

2019.05.26. 21:28

A KVSE pólósai bronzérmesek és az OB I-ért játszanak

A Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda-­együttese a harmadik helyen végzett a bajnokságban. A csapatra vár még egy osztályozós párharc a patinás fővárosi klub, a Vasas ellen, a tét pedig az OB I-be jutás.

Kühne László

Knézy Márk nagyon fontos gólt szerzett, hiszen ezzel nyert a KVSE

Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsa VSE–BVSC-Zugló II 10-9 (4-2, 2-3, 2-0, 2-4)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Vogel, Péter I.

Kanizsa: Pelle – Hertzka 2, Salamon 1, Dobay G. 3, Fodor, Dobay P., Mocsári 1. Csere: Leposa (kapus), Vadovics, Francsics, Szilágyi, Knézy 2, Horváth B. 1, Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsai vízilabdázók talán olyan hangulatban lehettek, hogy csak azért is megmutatják az OB I B-s felsőházi rájátszás szombati, utolsó fordulójában. A fővárosi vasutasok második számú legénysége az oldalvízen a tabella élére evezett, ráadásul csütörtök este súlyos vereséget is mért a nagykanizsaiakra, akiknek néhány héttel ezelőttig még igencsak jó esélyük volt az OB I egyenes ági kiharcolására.

Knézy Márk nagyon fontos gólt szerzett, hiszen ezzel nyert a KVSE
Fotó: Gergely Szilárd

A találkozón a vendégek szereztek vezetést, aztán viszont a hazaiak fordítottak, ellenlábasuk előtt maradtak. Sőt, volt, hogy a fór három­gólosra duzzadt, majd az utolsó negyedre ezt vissza is sírták, hiszen a hajrához érve 9-9 állt az eredményjelzőn. Knézy Márk azonban nem hagyta annyiban, és bevágta a hazaiak tizedik, mint kiderült, győztes gólját. A KVSE ezzel az OB I B harmadik helyén végzett, és az előzetes program alapján osztályozóra lett jogosult; azt a párharcot a Vasas-Plaket ellen vívhatja a jövő héten.

Ludányi Kadosa: „Sikerült kikapaszkodnunk abból a gödörből, amit ástak nekünk, és mi belecsúsztunk sajnos. Nagy hévvel, kedvvel, pontosabb játékkal sikerült a vezetőink és a saját önbecsülésünket is helyre tenni egy picit. Dolgozunk azon, hogy a Vasas helyzetét megnehezítsük. Nem mi vagyunk az esélyesek, de küzdünk a végsőkig, nem adjuk fel az osztályozón, ahogy ez egy sportolótól elvárható.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában