ilyen a box

2019.04.29. 19:00

Zalai bunyósok szereztek érmeket Érden

A Kanizsa Box Klub nemzetközi edzésnapot szervezett, melyen négy klub – köztük egy maribori egyesület – sportolói szerepeltek.

Kühne László

Fotó: Kühne László

A programon 46 versenyző lépett kötelek közé és nézők is érkeztek szép számmal. Az öklözők közt 19 volt nagykanizsai, akiknek az esemény remek felkészülési alkalmat kínált a diákolimpiára, melyet immár utánpótlás Magyar Kupának is titulálnak. Az az­óta lezajlott érdi tornán a KBK bokszolói közül – oktatási intézményeiket is képviselve – Szüsz Cintia első, Kovács Petra második, míg Torma Balázs és Szlovák Milán harmadik lett súlycsoportjában, Bogdán Attila és Orsós Renátó pedig ötödikként zárt.

Tóth László (balról) és Salamon László edzők között a diákolimpiai érmes tanítványok Fotó: Kühne László

Időközben megérkezett a kanizsai klubhoz a női junior válogatott kikérője Szüsz Cintia részére, a zalai reménység Tatán csatlakozik a kerethez.

– Cintia esetében már a májusi utánpótlás Európa-bajnokságra felkészítő edzőtáborról beszélünk, annak keretében választják ki az induló csapat tagjait. Reméljük, versenyzőnk is bekerül az együttesbe, mely május 22. és június 2. között a romániai Galac városában léphet szorítóba – fogalmazott a KBK vezetőedzője, Tóth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában