Kezdődik a szabadtéri atlétikai szezon

2019.04.25. 20:00

Szombaton Euro-Geo Kupa idénynyitó viadal

Szombaton 13 órakor dördül el először a startpisztoly Zalaegerszegen a Városi Sportcentrumban, hiszen ekkor rendezik meg az Euro-Geo Kupát, amely hagyományosan a szabadtéri atlétikai pályaversenyszezon kezdete a zalai megyeszékhelyen.

Kerkai Attila

A tavalyi idénynyitó egyik pillanata, a 200 méteres férfi síkfutás résztvevőivel Fotó: Katona

A hagyományoknak megfelelően idén is az Euro-Geo Kupa Zalaegerszeg nyílt bajnokságával kezdjük az idényt. Szakály István, a rendező Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta, hogy hálásak a jeles zalaegerszegi cég ügyvezetőjének és tulajdonosának, Magyar Dezsőnek és Németh Gellértnek, hogy a lehetőséget biztosítottak a verseny névhasználatára.

A tavalyi idénynyitó egyik pillanata, a 200 méteres férfi síkfutás résztvevőivel Fotó: Katona

– Ezzel a rendezvénnyel emlékezünk Németh Istvánra, az egykori élvonalbeli atlétára és az Euro-Geo cégtulajdonosára – mondta Szakály István, aki arról is beszélt, hogy milyen versenyek rendezése előtt áll még a klub. – A legtöbb győzelmet elérő sportegyesület nyeri a névadó által felajánlott kupát, míg a legeredményesebb női és férfi versenyző a Németh István serleget viheti haza. Mi rendezők megpróbáltunk olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály részt tudjon venni az idénynyitón. Különben pedig nem sokat pihenhetünk, ugyanis május 17-én rendezzük a Zalaerdő Kupa sport XXI. regionális döntőjét. Június 1-én WHC Holding Kupa, „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” országos gyermekverseny és a Zalaszám Kupa felnőtt vidékbajnokság házigazdái leszünk. Másnap, június másodikán pedig nagy örömünkre mi rendezhetjük meg a szintén a Zalaszám Kupáért kiírt országos váltóbajnokságot. Ezzel a versennyel zárjuk a tavaszi nagy zalaegerszegi menetelést. Majd július 20-án lesz a hat nemzet szenior válogatott viadala, ahol Magyarország, Svájc, Ausztria, Csehország, Horvátország és Szlovénia 50-50 fős 35 év feletti válogatottjai mérik össze tudásukat várhatóan ZAC-atlétákkal.

A szombati Euro-Geo Kupa 13 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában