Középszakaszban

2019.04.10. 20:55

Most bajban van a ZTE KK

Szerda este Pakson kezdte meg középszakaszbeli szereplését a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely a középházban szerepel. A sok sebből vérző egerszegiek simán kikaptak.

Kerkai Attila

Nem készülődhetett túl jó előjelekkel a középházi nyitányra a ZTE KK, hiszen első számú irányítója és alapembere, Dustin Ware sérülés miatt nem tudott pályára lépni, aztán az utóbbi hetekben az egerszegiek formája sem az igazi. Doktor Péter kezdett az irányító poszton, s az már a találkozó elején látszott, hogy mennyire nehéz helyzetben lesz a ZTE KK. A Paks minden tekintetben komplettebb csapatnak tűnt, de maga a mecc­s eléggé döcögősen indult be. A Paks vezetett (16-11), de mintha a tolnaiak sem pörögtek volna teljes fordulaton. Ezzel együtt is frissebbnek tűntek a hazaiak (Doktornak már az első negyedben két személyit osztottak ki), a ZTE KK pedig nagyon nem érezte a játékot. Enervált társaság benyomását keltette az egerszegi csapat… Volt már 33-19 is az eredmény, amikor mintha elkezdett volna védekezni a ZTE KK, és pár lepattanót is leszedett – addig nem sok hullt zalai kézbe. Ware hiányában Doktor, Kis R. és Thompson váltakozva irányított, mikor ki volt a pályán. A ZTE próbálta tartani magát (42-35), de közben gyűltek a faultok is. Bencze Tamásnak kényszerűségből sokat kellett forgatnia csapatát, a paksiak simán őrizték előnyüket. Henton már az ötödik triplájánál járt, a helyzet pedig nem tűnt túl biztatónak, bár az eredmény tekintetében még lehetett volna bizakodni (55-44).

Bernard Thompson (fehérben), a ZTE KK játékosa a két csapat őszi egerszegi mérkőzésén dob kosárra Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Szünet után nőtt a hazai előny, de jól látszott, hogy a ZTE KK teljesen indiszponált ezen a találkozón. Agafonov ziccerben a gyűrű fölé sem tudta emelni a labdát,ami sok mindent elárult… Az egerszegiek teljesen elvesztették a fonalat, még akkor is, ha tényleg komoly érvágásnak volt tekinthető az a tény, hogy Ware nem játszhatott. Az, hogy egyszerre mindenki ilyen gyengén játsszon, megmagyarázhatatlannak volt nevezhető (74-54). A Paksnak nem kellett különösebben megerőltetnie magát, a ZTE KK számára csak gyógyír lehet, hogy az utolsó negyedet viszont simán megnyerte. A ZTE KK most bajban van, ez is tisztán látszott.

A középház másik szerdai mérkőzésén: DEAC–Sopron 81-91.

JEGYZŐKÖNYV

Paks – Zalakerámia-ZTE KK 100-86 (30-19, 25-25, 33-15, 12-27)

Paks, 500 néző. Jv.: Kapitány, Söjtöry, Nyilas. Paks: Kovács Á. 14/6, Faust 9, Henton 28/15, Eilingsfeld 14, Jevtovic 12/3. Csere: Ruják 9/3, Williams 1, Medve 6/3, Horváth K. 7/6. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE KK: Doktor 2, Thompson 17/3, Green 18/6, Szabó Zs. 16/6, Agafonov 4. Csere: Kis R. 5/3, Gulyás 8/6, Bagó 13, Durázi 3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Faust (36.).

 

Ezek is érdekelhetik