Hudák Martin pont oda lőtte a labdát, ahova szánta…

2019.04.08. 18:47

Hét év, hét pont: ezt már be kellene húzni!

Nem szabad elkiabálni, de nagyon úgy néz ki, hogy a ZTE FC labdarúgócsapata hét évvel a kiesése után visszajut az NB I-be. Túlzott optimizmus nélkül, a ZTE FC vasárnapi, gyirmóti sikerével (2-1) ehhez most már óriási lépést tett, amivel minden szakmabeli egyetért.

Kerkai Attila

Hudák Martint emelték a legmagasabbra, ami érthető: belőtte a győztes találatot. Így ünnepelt a ZTE FC csapata Gyirmóton Fotó: Szekeres

Ahogy tudósításunkban jeleztük, nagyon sok egerszegi drukker kísérte el a ZTE FC-t Gyirmótra, és a csapat mellett a szurkolók is kitettek magukért. Végig buzdították a kék-fehéreket, amit fontos megjegyezni, és amiért a ZTE csapata szintén hálás volt. A támogatásra pedig rászolgált, ugyanis nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is legyőzte legnagyobb riválisát, ami most hétpontos előnyt jelent, és tízpontos „fórt” a harmadik Kaposvárral szemben. Talán ez utóbbi fontosabb is, hiszen az első két helyezett jut fel az NB I-be. A ZTE FC-nél hét éve várnak rá, amihez most áll a legközelebb a csapat.

Hudák Martint emelték a legmagasabbra, ami érthető: belőtte a győztes találatot. Így ünnepelt a ZTE FC csapata Gyirmóton Fotó: Szekeres

A vasárnapi mérkőzés igazi rangadó volt. Talán megoszlanak a vélemények arról, hogy minőségében is az volt-e, a mi véleményünk az, hogy nem volt benne semmi kivetnivaló. Hajtós, küzdelmes meccset láttunk, ami élvezhető játékkal párosult. Hannich Péter, a Gyirmót szakvezetője szerint nem a jobban futballozó csapat nyert, szerinte a ZTE kétszer jutott el a kapuig, s ebből lőtt két gólt. Érthető ez is. Rangadót vesztett a Gyirmót, s ha a játékot nézzük, akár ők is nyerhettek volna. Ám, ha ez így van (hogy a ZTE kétszer jutott el a kapuig és két gólt lőtt), akkor a Gyirmót pedig egyszer… Nem vezettünk róla statisztikát, de nem volt számottevően több gólt ígérő helyzete a házigazdának sem (ha tévedünk, akkor elnézést). Ami tény, hogy a második 45 percben többet támadott a Gyirmót. Az elsőben pedig a ZTE, s azért emlékezhetünk zalai részről egy Barczi-helyzetre, aztán egy Bobál-emelésre, ami alig ment fölé. A ZTE ugyanúgy harcolt a győzelemért, amit megszerzett, méghozzá megérdemelten.

És ott voltak a gólok. Miroslav Grumic remekül használta ki a gyirmótiak hibáját az első zalai találatnál. Grumic az egész meccsen jól játszott, s kijelenthető: a téli leigazolása telitalálat volt, az NB II-ben tanári módon futballozik. A második zalai gólnál még véletlenül sem szabad megfeledkezni Bolla Bendegúzról. Az ugyanis óriási igazságtalanság lenne vele szemben. A védő bátor előretörése és jó cselei döntőnek bizonyultak, hogy végül megjátszhatta a csereként beállt Hudák Martint, aki határozott volt és belőtte a döntő találatot. S hogy mi volt a véleménye a meccsről? Íme.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, óriási irammal az NB II-hez képest – mondta a nyerőemberré előlépett Hudák Martin levonulóban a pályáról. – Ma tizenkét percet kaptam, s bevallom, az első pár labdaérintésem nem sikerült jól, de gyorsan felvettem a ritmust. Sikerült győztes gólt lőnöm, pont oda szántam a lövést, ahova ment. Remek érzés ez, s bízom benne, hogy lesz még lehetőségem hasonlóra.

Miután rangadó volt, megszólaltattunk még egy főszereplőt a pályáról Herjeczki Kristóf személyében. A Gyir­mót játékosa – érthetően – nem volt boldog.

– Igazi rangadót játszottunk, az első félidőben inkább taktikai csatát láttunk, és hátrányba kerültünk – mondta Herjeczki Kristóf. – A szünetben megbeszéltük, hogy mit kell tennünk, és sikerült egyenlíteni. Igazából ez lett a vesztünk: túlságosan kinyíltunk, és a ZTE FC kihasználta ezt. Meg akartuk nyerni a meccset. Hét pont a hátrányunk, de soha nem adjuk fel.

A ZTE együtteséből Devecseri Szilárdot a 38. percben le kellett cserélni, akinek a sérült combja „adta meg” magát. Az egerszegiek alapembere elmondta, mi volt a legrosszabb számára…

– Nem szeretem az ilyen meccseket kívülről nézni, ilyenkor szívinfarktust kapok… – jegyezte meg Devecseri Szilárd, de persze kissé ironikusan. – Hajtós találkozót játszottunk, amin sikerült nyerni. Ami a lábamat illeti, földre érkezéskor éreztem, hogy ugyanaz a probléma jött elő, mint korábban, és nem tudtam folytatni a játékot. Most abban bízok, hogy gyorsan felépülök.

A ZTE FC hazai mérkőzéssel folytatja: vasárnap (17.00) a Kazincbarcika lesz a vendég a ZTE-stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában