Meglévő nehézségek

2019.04.12. 17:52

Dustin Ware játéka kérdéses a Kecskemét ellen is

A Zalakerámia-ZTE KK a hétvégén ismét pályán lesz, és az egerszegiekkel kapcsolatban most már a legfontosabb kérdésnek tűnik, hogy ki tudnak-e lábalni a gödörből, amibe hetek óta belekerültek. A ZTE KK ellenfele a középházban vasárnap 19 órától a Kecskemét lesz a Zalakerámia Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Bernard Thompsonon is sok múlhat, ha jó formában lesz a ZTE KK bedobója Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A ZTE KK szerdán sima vereséggel kezdte a középszakaszt, amikor Pakson 100-86-ra kikapott. Maga az eredmény úgymond nem „vészes”, ám aki látta a találkozót – zalai szempontból persze – nem örülhetett… Persze, a paksi meccsnek lehet egy olyan „olvasata”, hogy a ZTE KK egyik legfontosabb embere, az irányító Ware hiányában is jól tartotta magát az első félidőben, aztán jött a harmadik negyed, amit nagyon elrontottak (33-15), ám az utolsó tíz percben remekül hajtottak és egy 12-27-es megnyert negyeddel bizonyították, hogy többre képesek.

Bernard Thompsonon is sok múlhat, ha jó formában lesz a ZTE KK bedobója Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Optimista megközelítésből ez is igaz, de… Lehet pozitívumokba kapaszkodni, ám csak ebben bízni, az egyenlő volna az önbecsapással. Az újabb mérkőzés előtt éppen ezt vetettük fel Bencze Tamás vezetőedzőnek, akinek a legnagyobb gondot továbbra is az jelenti, hogy egyáltalán tudja-e játszatni Dustin Ware-t.

– Nézze, abban a helyzetben, amiben mi vagyunk figyelni kell a pozitív részletekre, amikor nem sikerül egy meccs, nem szabad csak a negatívumokkal bombázni a játékosokat, mert éppenséggel az sem lenne célravezető – mondta el Bencze Tamás kérdésünkre. – Egy találkozó negyven percig tart és nem húszig vagy harmincig, mert azok csak részsikerek. A paksi meccsel kapcsolatban annyit még megjegyeznék: jó hozzáállásnak tartom, hogy mínusz harminc pontnál sem adta fel a csapat. Legalább a maximumot ki akarta hozni belőle, hogy csökkenjen a hátrány. A legnagyobb kérdés most az, hogy Ware tud-e játszani. Van egy gerincproblémája, ami hátráltatja a játékban, s igazából rajta múlik, hogy pályára léphet vagy sem. Ő persze játszani akar, de azt is mérlegelni kell, mit bír.

Összességében az utóbbi hetek gyengébb eredményeinek sok összefüggése van, szakmailag megmagyarázható, amit persze lehet nem elfogadni. Ettől még létező problémák, de nem akarok bővebben belemenni, mert magyarázkodni se akarok.

A vasárnapi ellenfél a Kecskemét lesz, amely nagyjából ugyanazzal a mutatóval rendelkezik, mint a többi csapat a középházban.

– Győzni szeretnénk – tért rá a vasárnapi találkozóra Bencze Tamás. – Amennyiben Ware játszik, akkor nyilvánvalóan sokkal nagyobb esélyünk lesz rá. Megvan az elképzelésünk, hogy juthatunk el a sikerig a nehézségek ellenére is. A Kecskemét valamivel kiszámíthatóbb csapat, mint volt például a Paks, és ez a stílus nekünk valamivel kedvezőbb. Mindent megteszünk a közönségért, a győzelemért és a meglévő céljainkért is.

Változott a ZTE KK–Paks találkozó időpontja: a mérkőzést április 28-án, 16 órától játsszák.

A középszakasz hétvégi bajnoki programja. Felsőház. Szombat, 18.00: PVSK–Falco KC, Jászberény–Körmend. Középház. Szombat, 19.00: Paks–Sopron. Vasárnap, 19.00: ZTE KK–Kecskemét. Alsóház. Szombat, 18.00: Alba Fehérvár–TF Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában