Erősítik az együttműködést

2019.04.01. 18:00

A muraszombatiakkal is partnerséget kötött a megyei labdarúgó-szövetség,

Újabb együttműködési megállapodást kötött a megyei labdarúgó-szövetség, és a korábbi partneri körhöz ezúttal a szlovéniai Muraszombat Körzeti Labdarúgó szövetség is csatlakozott.

Kerkai Attila

Az aláírást követő csoportkép a megállapodásban résztvevőkkel és vendéglátóikkal Fotó: ZMI

A Zala Megyei Labdarúgó Szövetség még 2008-ban írta alá a horvát Varasd Megyei Labdarúgó Szövetséggel és a csáktornyai Muraközi Labdarúgó Szövetséggel, valamint a szlovén Lendva Körzeti Labdarúgó Szövetséggel az együttműködési megállapodását. Ennek a megállapodásnak újbóli megerősítése időszerűvé vált, a muraszombatiak pedig jelezték: ők is csatlakoznának hozzá.

Az aláírást követő csoportkép a megállapodásban résztvevőkkel és vendéglátóikkal Fotó: ZMI

A kanizsai König Hotelben találkoztak a felek, ahol aláírták a megállapodást. Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság vezetője egy prezentációt is bemutatott Zala labdarúgásáról és ezen kiderült, hogy nagyon hasonló problémákkal küzdenek másutt is. Csak pár példa: a horvátoknál és a szlovéneknél is kevés a gyerek, a játékvezetők száma csökken.

A felek megállapodtak abban, hogy jobban ki kell használni azt, hogy egymás mellett élnek. Már most megállapodtak abban, hogy felélesztik a csere játékvezetői küldést a megyei bajnokságban, augusztus elején megrendezik a szövetségek játékvezetőinek tornáját, valamint az öt megye utánpótlás- válogatottjai (a tervek szerint U16, U19 korosztályokban) is megmérkőznek majd egy későbbi időpontban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában