Nívódíjat alapított a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, tízen vehették át első alkalommal

2024.06.18. 20:00

Pedagógusnapi ünnepség a Zalaegerszegi Tankerületi Központ szervezésében - képgalériával

A Hevesi Sándor Színház biztosította méltó külsőségek közepette ünnepelte a pedagógusok munkáját a Zalaegerszegi Tankerületi Központ kedden délelőtt. Ez alkalommal a miniszteri dicséretben részesült és a sok évtizedes pálya után nyugdíjba vonulók elismerése mellett az újonnan alapított Pedagógus Nívódíjat is átnyújtották az arra érdemes tíz pedagógusnak, a szám a tankerület tíz éves fennállására is emlékeztet.

Arany Horváth Zsuzsa

Csoportkép: Császár Renáta, Varga Zsuzsanna, Kovács Árpádné, Tánczosné Blaskovics Erika, Szabó Katalin, mögötte Kajári Attila, Vigh László, Domján Anita, Balaicz Zoltán, Németh Krisztina, Kasz Ildikó, Domján Edit Tímea, Kósáné Robb Olga, Fábry Zoltán, Hanzséros Alajos, Pálovics Róbert, Vörös István

Fotó: Pezzetta Umberto

A továbbiakban majd évente egy nívódíjat ítélnek oda. Kajári Attila, a tankerület igazgatója lapunknak elmondta, az intézmények javaslatai alapján szakmai grémium döntött arról, kik kapják a nívódíjat. 

Az ünnepi ceremónia moderátora, Mihály Péter színművész köszöntötte a meghívottakat, az ünnepelteket és az oktatási intézmények fenntartóit. Az emelkedett hangulatról a zalaegerszegi, a zalaszentgróti, a lenti zeneiskola növendékeinek egy-egy komolyzenei műsorszáma gondoskodott. A köszöntő beszédek sorát Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere nyitotta, aki hangsúlyozta, a pedagógusok magas szakmai tartalmú munkája teszi lehetővé, hogy olyan nemzedékek nőnek fel, akikre rábízhatjuk az ország jövőjét. Jelezte, bár Zalaegerszeg nem fenntartója az iskoláknak az oktatási intézményeknek otthont adó épületek felújítását szisztematikusan végzik Zalaegerszegen. Vigh László országgyűlési képviselő mint apa és nagyapa rendelkezik rálátással az iskolákban folyó oktatási-nevelési munkára, úgy látja, hogy az iskola a jövő háza, a magyar közoktatás pedig, hála a kitűnő szakembereknek, jó úton jár. Emlékeztetett a szülők felelősségére is, mely a záloga a tanítható állapotban iskolába érkező gyerekek oktatásának. Kajári  Attila, Tolsztoj szavait idézve a nevelői szeretetet, mint alapfeltételt hangsúlyozta, továbbá kiemelte a példaadás jelentőségét. Ezután ők hárman nyújtották át az elismeréseket. 

 

A nyugdíjba vonulók között elsőként a nemesapáti iskolát eddig igazgatóként vezető Szabó Katalint szólították a színpadra, majd Tánczosné Blaskovics Erika, a söjtöri iskola igazgatója vette át a Miniszter Elismerő Oklevelét. Ugyanezt az elismerést kapta Kovács Árpádné, aki a pókaszepetki iskolát vezette, Varga Zsuzsanna, a zalaegerszegi Ady-iskola volt igazgatóhelyettese, valamint Domján Anita, az andráshidai iskola tanára.  Felolvasták a tankerületi kollégák neveit is, akik a lezáruló tanévben országos díjakat vettek át. 

A tankerületi nívódíját Császár Renáta, Domján Edit Tímea, Fábry Zoltán, Hanzséros Alajos, Käsz Ildikó, Kósáné Robb Olga, Németh Krisztina, Pálovics Róbert Ferenc, Vörös István és Szabó Katalin vehette át. A díjazottak életútját a tankerület munkatársa, Jandovics Viktória főosztályvezető olvasta fel. 

Az ünnepséget a zalaszentgróti zeneiskola növendékeinek összművészeti produkciója és állófogadás zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában