NB II

2019.03.19. 17:57

Újra nyert a ZTE – Sima Ziccer-vereség a női futball NB II-ben

A női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában a ZTE FC együttese folytatta győztes szériáját, a Ziccer NLSE viszont nagyarányú vereségbe futott bele.

Bedő István, Kühne László

Az egerszegi Csimcsa Szidónia szánja el magát lövésre a Nyárád elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

ZTE FC – PELC Nyárád 2-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh Dóra.

ZTE FC: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F. (Hetyei), Széplaki, Sopronyi, Csimcsa, Tauker, Bicsák (Bánfi), Gerencsér (Horváth K.), Horváth V. (Jelenics).Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Szegedi, Bánfi.

A tabella szomszédok találkozóján az első félidőben nem találtak fogást egymáson a csapatok és a kapuk abszolút nem kerültek veszélybe. Szünet után egy agresszívabban játszó hazai csapat folytatta a játékot, és beszorította ellenfelét. Jó húsz percnyi játék után egy fejesgóllal szerzett vezetést a ZTE, a házigazdák a folytatásban is nyomás alatt tartották ellenfelüket, és a mérkőzés hajrájában bebiztosították győzelmüket. Az újonc vendégcsapat ellen a második félidőre feljavult a ZTE játéka, amely gólokban is megmutatkozott, megérdemelten győztek a zalaiak.

Az egerszegi Csimcsa Szidónia szánja el magát lövésre a Nyárád elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Pergel Andrea: „Az első félidőt átaludtuk, a másodikra feljavult a játékunk. Megérdemelt győzelmet arattunk az újonc ellen.”

SC Sopron– Ziccer NLSE 6-0 (5-0)

Sopron, 50 néző. Jv.: Bazsó. Ziccer: Balassa Sz. – Gelencsér L., Szabó Zs., Kondor, Boros G., Farkas Cs., Szalai L. (Bársony L.), Buncsák, Latin, Molnár R., Szollár. Edző: Benedek József. G.: Grubits (2), Németh Z. (2), Páli, Sabján. A második helyezett Sopron otthonában rendezett mérkőzésen zalai oldalon többen is hiányoztak. Bizonytalanul is kezdtek a vendégek, míg a házigazda a kapuhoz szegezte őket. A hazaiak a 8. percben szereztek vezetést, majd a zalaiak zavarodottságát kihasználva a következő 6 percben még kétszer betaláltak. A zalaiak szünet után valamivel határozottabban játszottak.

Benedek József: „Ennyi hiányzót ilyen képességű csapattal szemben nem bírunk el, ez más együttest is megviselne játékában. Remélhetőleg a soproni meccs alkalmával sérült játékosainknak a következő két hét pihenő elég lesz a felépüléshez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában