Párizs a végső cél

2019.03.19. 19:41

Elindult a lábtollas-vb-válogatók sora

Idénynyitó gyanánt Újszászon találkozott a felnőtt lábtollas-élmezőny, hogy elindítsák a vb-válogató, országos rangsoroló kupasorozatot.

Kühne László

A torna a múlt év legjobbjainak elismerésével kezdődött, és a díjazottak sorából természetesen a nagykanizsaiak, valamint cserszegtomaji játékosok sem maradhattak ki. Az év játékosa választáson felnőtt férfi kategóriában harmadik lett Farkas Balázs a Zemplén SE-ből, míg a klubok összesített rangsorában a Zemplén két-két ezüst-, valamint bronz­érmet szerzett a férfiaknál, míg a nőknél a Cserszegtomaji SK egy második hellyel lett gazdagabb.

A folytatásban 96 versenyző csapat- és egyéni kategóriában mérkőzött meg egymással. A zalaiak közül a Zemplén SE-s Farkas Balázs, Horváth Gergő, Lukács Benedek összetételű egység ezüstöt nyert. A döntőben a kanizsaiaknak lehetőségük volt a végső győzelem megszerzésére is, de a hazai pálya most az újszásziaknak kedvezett. A párizsi világbajnokságra a válogatósorozat március 30-án, Nagykanizsán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában