Bajnoki elsőség

2019.03.21. 17:17

Az egerszegi Ruzsics Milán aranyérme

Remek zalai sikert hozott az Egerben megrendezett Diák II. korcsoportú birkózók kötöttfogású magyar bajnoksága, ugyanis az egerszegi  Ruzsics Milán  súlycsoportjában aranyérmes lett!

Kerkai Attila

A dobogó legfelső fokán az aranyérmes Ruzsics Milán kezében a kupával, a kép bal szélén edzője, Gerencsér Zoltán Fotó: a szerző

A 2008–2009-ben született birkózók idei kötöttfogású magyar bajnokságán a Zalaegerszegi Birkózó SE és a Tófej SE fiataljai képviselték a zalai színeket, illetve már csak azok, akik a területi vetélkedésekről az Egerben rendezett országos döntőbe jutottak.

Közel kétszáz ifjú birkózó vetélkedett a bajnoki érmekért, a zalaiak közül a legeredményesebben a Zalaegerszegi BSE fiatalja, Ruzsics Milán szerepelt. A 46 kg-os súlycsoportban rendkívül magabiztosan versenyzett, hiszen mindhárom mérkőzését technikai tussal nyerte és magyar bajnok lett. Még egy érem jutott Zalába, ugyanis a Tófej SE fiatalja, az 58 kg-os Farkas Gergő is döntőbe jutott, végül ezüstérmes lett.

A dobogó legfelső fokán az aranyérmes Ruzsics Milán kezében a kupával, a kép bal szélén edzője, Gerencsér Zoltán Fotó: a szerző
A tófeji Farkas Gergő ezüstéremmel tért haza Fotó: a szerző

A Diák I. korcsoport országos bajnoksága pedig már küszöbönáll. Méghozzá hazai környezetben lesz, ugyanis a zalai birkózók március 30-án Zalaegerszegen léphetnek szőnyegre az ob-n.

A zalaiak helyezései. 46 kg: 1. Ruzsics Milán (Zalaegerszegi BSE). 50 kg: 5. Németh Péter (Zalaegerszegi BSE). 58 kg: 2. Farkas Gergő (Tófej SE).

Felkészítő edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (Zalaegerszegi BSE), Szanati József, Paucsa Marcell (Tófej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában