A zalai jégkorongozók jó szezont futottak

2019.03.28. 19:30

A negyedik helyen végeztek az Egerszegi Titánok

Az OB II-es felnőtt jégkorong-bajnokság bronzcsatája Zalaegerszegen folytatódott. Az első meccsen, hazai pályán magabiztosan nyert a székesfehérvári Hevület, amely az Egerszegi Titánok vendégeként is győzni tudott, így megszerezte a bronzérmet, míg a zalaiak a 4. helyen végeztek.

Jóna István

Az Egerszegi Titánok játékosa, Kéner Márió cselez a Hevület elleni találkozón, a megyeszékhelyi összecsapáson

Fotó: Jóna István

Egerszegi Titánok – Hevület 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Zalaegerszegi jégcsarnok, OB II-es jégkorongmérkőzés a 3. helyért, második találkozó.

Zalaegerszeg, 150 néző, Jv.: Pálkövi.

Egerszegi Titánok: Henczi Bendegúz – Bekő, Henczi Gy., Gombos, Simon, Szabó (első sor), Kéner, Kiss, Bosnyák, Egyed, Csata (második sor), Ronga, Török. Játékos-edző: Csata Csaba.

Gólszerzők: Simon, Szabó, ill. Reiter, Gábor, Bencze, Zalavári.

Nagy lendülettel és akarással kezdte a mérkőzést a hazai csapat és a 12. percben meg is lett az eredménye az erőfeszítéseiknek. Egyed Máté passzából Simon Alfonz juttatta előnyhöz a Titánokat (1-0). A harmadban felváltva jöttek a helyzetek, de a kapusok állták a sarat. A második harmadban is maradt a nagy tempó és a sok helyzet. Továbbra is a hazaiak irányítottak, a helyzetek is jöttek sorban, de gólt nem sikerült ütniük.

Az Egerszegi Titánok játékosa, Kéner Márió cselez a Hevület elleni találkozón, a megyeszékhelyi összecsapáson Fotó: Jóna István

A játékrész utolsó öt perce hozta az újabb gólokat. A 35. percben Reiter egyenlített, majd a 38.-ban Szabó lőtte ki a jobb felső sarkot, előnyhöz juttatva a Titánokat (2-1). Sokáig nem örülhettek viszont az előnynek a hazaiak, mert 8 másodperccel a harmad vége előtt Gábor egyenlített (2-2). Az utolsó gól még a fejekben maradhatott, mert a záró játékrészt a vendégek kezdték jobban és egy kijátszott helyzetet Bencze értékesített (2-3). Lendületbe jött a Hevület és még fel sem ocsúdtak a Titánok, máris jött az újabb vendégtalálat Zala­váritól (2-4). A folytatásban mindent megpróbáltak a hazaiak, de a gól csak nem akart összejönni. Henczi Bendegúz kapusnak pedig volt dolga bőven a fehérvári kontrák hárításánál. A kapura lövések aránya is mutatta (42:34), hogy Csata Csaba együttese sokat próbálkozott, ám ezen a mérkőzésen semmi sem sikerült nekik.

A Hevület kettős győzelmével 11-4-es összesítéssel szerezte meg a 2018/2019-es szezonban az OB II-es bajnokság harmadik helyét. Az Egerszegi Titánok remek szezont futva az előkelő negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában