Kedden este Gliwicében, 21 pontos előnnyel

2019.02.25. 19:24

ZTE KK: akarják Körmendet

Hétfőn elutazott Lengyelországba a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, amely kedden (18.00) a GTK Gliwice vendégeként lép pályára az Alpok Adria Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Bencze Tamás együttese 21 pontos előnnyel várhatja ezt a talál­kozót.

Kerkai Attila

Bernard Thompsont, a ZTE KK amerikai légiósát idehaza nem tudták tartani a lengyelek Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Múlt szerdán Zalaegerszegen rendezték a párharc első felvonását, amelyen a Zalakerámia-ZTE KK 114-93-ra győzött, és mint az eredmény is jelzi, igencsak pontgazdagnak bizonyult a találkozó. Ami azt is megmutatta, hogy a lengyel csapat a visszavágón is kemény ellenfél lehet.

Bernard Thompsont, a ZTE KK amerikai légiósát idehaza nem tudták tartani a lengyelek Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A ZTE KK küldöttsége hétfőn kelt útra, és az éjszakát már Gliwicében töltötte. Bencze Tamás is arról beszélt, hogy a 21 pontos előny önmagában még nem biztosíték a továbbjutásukra, de ez a cél.

– Papp Péteren és a megbetegedett Kovács Kristófon kívül mindenki elutazhatott a csapattal a visszavágóra – mondta kérdésünkre Bencze Tamás, amikor a visszavágó esélyeiről érdeklődtünk nála. – A legfontosabb, hogy tovább akarunk jutni, mert egy jó ZTE–Körmend párharcot szeretnénk. Az Alpok Adria Kupában a vasiak már elődöntősök, akik a mi párharcunk továbbjutójával találkoznak. Hozzáteszem, ha összejön a klasszikus párosítás, le is kell játszani majd a két találkozót, ami nem lesz könnyű. Márciusban hét bajnoki találkozó vár ránk, ehhez jönne a két nemzetközi meccs, de örömmel beillesztjük a programba. Ám előbb tovább kellene jutni, ami nem lesz könnyű. A Gliwice idegenben is kilencven pont felett dobott, mi pedig az első mérkőzésen extrán kosárlabdáztunk. A lengyel csapat nem okozott meglepetést, gyorsak támadásban, jól dobnak, bő rotációval kosaraznak. Amiben előbbre léphetünk, hogy miként védjünk bizonyos szituációkat a visszavágón, ami akár majd a bajnoki meccseinken is hasznosítható lesz. Bizakodó vagyok, s ahogy mondtam, szeretnénk továbbjutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában