Sportgála

2019.02.01. 17:30

Ők a 2018-as év legjobb sportolói Keszthelyen

Sportegyesületeket és versenyzőket díjaztak Keszthelyen. Az önkormányzat által alapított kitüntetéseket a csütörtökön megrendezett sportgálán adták át.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Több éves szünet után három éve rendezik meg ismét a sportgálán Keszthelyen, melyen az elmúlt év legeredményesebb sportolóit és egyesületeit díjazzák. A Balaton Színház adott otthont az eseménynek, melyen fellépett az Asbóth Regatta együttes, a Csány-Szendrey ÁMK Labanov Tünde irányításával működő tánccsoportja és a Hegedüs Éva vezetett, 25 éves Keszthelyi Kötélugró csoport. Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében a sport és az eredményes versenyzők, tevékenységük elismerésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Külön megemlítette a Kiscápák úszóit és Major Veronika futócéllövőt, aki megcélozta a tokiói olimpiát.

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottsága elnökének ünnepi beszédéből kiderült, hogy a városban több mint húsz sportágban mozoghatnak a szabadidőport kedvelői és a versenyzői. Bemutatta azokat az egyesületeket, akik biztosítják e lehetőséget szárazföldön és vízben, vízen. Szólt a városi sportlétesítmények fejlesztéséről és a sport nevelésben, egészségben és közösségépítésben betöltött szerepéről, majd a gála a kitüntetések átadásával folytatódott.

Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

Díjazottak

Keszthely Város Sportjáért kitüntetést vehetett át Varga Sándor György, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. A legjobb edzőnek járó kitüntetést Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke érdemelte ki, aki idén a Futócéllövő Európa Bajnokság előkészítésével foglalkozik. A legjobb utánpótlás edző Csala Tamás, a Keszthelyi Kiscápák SE felkészítője, versenyzői országos bajnokságokon kitűnő eredményekkel végeznek. A legjobb testnevelő tanár Kardos Károly. Az Asbóth Szakgimnázium diákjait nem csak a testnevelés szépségeibe avatja be, neveli, segíti őket, fanyar humorával színesíti mindennapjaikat. A legjobb felnőtt férfi sportoló a világkupa ezüstérmes és magyar bajnok Licsár Gergő Bálint, a Pelso Kung Fu SE tagja. A legjobb felnőtt női sportoló BEFAG Erdész Lövészklub kétszeres világ-és többszörös országos bajnok, világcsúcstartó versenyzője, Major Veronika. A legjobb ifjúsági fiú sportoló Csahóczi Csanád, a Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület atlétája: az elismerést országos és Európai-bajnokságokon elért eredményeivel érdemelt ki. A legjobb ifjúsági leány sportoló Hetyei Nóra, a Kiscápák megyecsúcsot döntött versenyzője, több országos bajnokság érmes helyezettje. Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést vehetett át Nett Viven, a Kiscápák úszója, a Csány-Szendrey Iskola tanulója és Raffai Kristóf, a Balaton Vívóklub párbajtőrőzője, a hévízi Bibó gimnázium diákja. A legjobb csapat a Szántó Kata elnök vezetésével működő Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület. Versenyzői tavaly az Országos Diákolimpiáról 6, az . Országos Korosztályos Úszóbajnokságról 21 éremmel tértek haza. Díjazták Mészáros László senior teniszezőt is, aki a világranglista negyedik helyén áll.

A kitüntetések átadása után Nagy Bálint alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában