Karate

2019.02.17. 18:24

Európa-bajnokságon képviselte hazánkat az egervári Kovács Dominika Hanna

A dániai Aalborgban 2019. február 8–10. között rendezték meg a kadet, junior és U21-es WKF karate Európa-bajnokságot.

ZH

Köcse Tibor (balra), Nagypáli polgármestere és Pogács András Kovács Dominikával Fotó: Huber Imre

Az 51 ország 1100 sportolóját felvonultató viadalon Magyarország a 8. helyen végzett, egy arany- és két ezüstéremmel is büszkélkedhetünk, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában Huber Imre.

Az Eb-re kvalifikált 33 magyar versenyző között volt Kovács Dominika Hanna is, aki a kadet kata kategóriában lépett tatamira. Az Egerváron élő 14 éves sportoló óvodás korában „eljegyezte magát” a karatéval, azóta hazai és nemzetközi versenyeken bizonyította tudását. A nagypáli önkormányzat négy éve szponzorálja a kislányt, és az Európa-bajnokságra való kijutáshoz hozzájárult az egervári Pogács András vállalkozó is.

Köcse Tibor (balra), Nagypáli polgármestere és Pogács András Kovács Dominikával Fotó: Huber Imre

Dominika a felkészülésről, az Eb-n szerzett tapasztalatokról elmondta, hogy decemberben vált bizonyossá, kvalifikálta magát a korosztályos Eb-re. Az MTK sportolója a tatai olimpiai edzőtáborban készült fel a megmérettetésre, ahol egy jó katával továbbjutott az első körből. Az elődöntőben a Gankaku katát járta, és nem jutott a döntőbe, de első Európa-bajnokságán ez is szép teljesítmény.

A zalaiak hírnevét öregbíti, hogy az egerszegi Takács Virág Vivien a Toriki KHKE csapatából az U21-es csoportban a 7. helyen végzett.

Dominika alig érkezett haza, megkezdi a felkészülést a szeptemberi chilei világbajnokságra. Fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy ott lehessen a 2020-as tokiói olimpián, és a következő korosztályos Európa-bajnokságon is, amit Budapesten rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában