utazhat Bakuba

2019.02.01. 17:07

Betlehem Dávid nagyszerű idővel EYOF-szintet úszott

A IV. Savaria Kupa Úszóversenyen Szombathelyen Betlehem Dávid, az EuropTec-ZÚK kiválósága az 1500 méter gyorsúszásban magasan teljesítette a szintet a nyári Európai Ifjúsági Olimpiára (EYOF). További 21 egerszegi úszó pedig a felkészülési időszaknak megfelelő teljesítménnyel szerzett érmet.

Kerkai Attila

Az 1500 m egerszegi dobogósai, balról Gergye Milán, Betlehem Dávid és Gergye Ákos

Fotó: ZÚK

Az influenzás megbetegedések által megtizedelt mezőny jóval kisebb létszámú nevezőt eredményezett Szombathelyen. Az 1500 méteres gyorsúszásban például szinte csak az EuropTec-ZÚK versenyzői álltak rajthoz, így aztán több korcsoportban is sikerült érmeket elhozni a versenyről. A lányoknál Belső Fanni, Varga Luca, Dóra Csepke és Paksa Borbála is aranyérmes lett korosztályában, míg Scheffer Eszter és Nagy Napsugár egy-egy ezüstérmet szerzett, Markó Sarolt és Németh Luca pedig bronzéremmel térhetett haza.

A fiúk versenyének izgalmát az jelentette, hogy az Európai Ifjúsági Olimpia (EYOF) szintidejének megúszásáért is küzdöttek az egerszegi versenyzőink. Betlehem Dávidnak ez sikerült is, parádés 15:39,72-es időeredményével biztosította helyét a júliusi, Bakuban rendezendő versenyre. Természetesen az „A” korcsoport aranyérmét is megnyerte, őt követően csapott célba Gergye Milán a 2. helyen, majd Gergye Ákos a bronzérmes helyet szerezte meg, Új-Bera Mátyás pedig 5. lett. A „D” korcsoportban azonban nagyon szép időeredménnyel, Jakab Balázs is aranyéremmel térhetett haza.

Az 1500 m egerszegi dobogósai, balról Gergye Milán, Betlehem Dávid és Gergye Ákos
Fotó: ZÚK

A 400 m gyorsúszásban Koltai Vanda nyerte az „F” kategória versenyét, A fiúk „D” korcsoportjában pedig Antal Patriknak sikerült aranyérmet szerezni. Az „E” korcsoport dobobósai: Varga Gergő 2.hely, és Varga Péter 3. hely.

A rövid úszószámok versenyében 200 m hátúszásban Koltai Vandának és Varga Péternek sikerült ezüstérmes időeredménnyel célba érni, Varga Gergő pedig a 3. helyen csapott célba. 200 m gyorson ismét Koltai Vanda úszott remek időt, amivel aranyérmet szerzett, Antal Patrik a „D” korcsoport 3. helyét szerezte meg, Balog Áron (2011) pedig most mutatkozott be a legfiatalabbak között, s egy ezüstéremmel térhetett haza.

Horváth Csaba az EuropTec-ZÚK vezetőedzője a versenyt értékelve elmondta, hogy a felkészülési időszaknak megfelelő eredmények születtek, az egyéni legjobbak eredmények elérése pedig jelzi, hogy az úszók felkészülése jó úton halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában