Játékos verseny

2019.02.07. 18:58

Atlétikai viadalt rendeztek a kölyök korosztálynak Egerszegen

A Zalaszám-ZAC a Landorhegyi-­iskolában kölyökatlétikai versenyt rendezett, mely a fiatalok életkori sajátosságait is figyelembe veszi, s így számos, a megszokottól eltérő versenyszámot foglal magába.

Kerkai Attila

A keresztszökdelés versenyszám egy pillanata

Fotó: ZAC

A gyerekeket is érdekli a versengés, hogy összemérjék erejüket a többiekkel, de a fiatalok vetélkedése sokszor csak a felnőttviadalok „kicsinyített” mása. A gyerekek harmonikus fejlődése érdekében a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kidolgozott egy közel 30 gyakorlatból álló feladatsort, amelynek segítségével a kölyökatléták játékos formában ismerkednek a sportággal.

A keresztszökdelés versenyszám egy pillanata Fotó: ZAC

Ebből a feladatsorból „szemezgettek” a Zalaszám-ZAC edzői is, mikor összeállították a PSM Protech Hungaria-kupa feladatait. A Zalaszám-ZAC Petőfi-Landorhegyi-Mindszenty és a Keszthely VDSE kölyökatléta csoportjai mérték össze felkészültségüket – keresztszökdelés, gátváltó, térdelésből dobás, Forma–1 verseny, 6 perces futás számokban.

A jó hangulatú versenyt a Petőfi Sándor Általános Iskola atlétái nyerték meg, szoros küzdelemben a Landorhegyi előtt. A győztes csapat: Gerencsér Anna, Tarsoly Hanna, Bartáky Bendegúz, Csalló Noel, Simon Judit, Peresztegi Zalán, Márton Attila, Tuboly Milán. Edzők: Bruszik Péter, Szabó Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában