A Lap-Land nyert a Csarnok Kupán

2019.01.13. 20:00

Három nap alatt 34 csapat és 88 mérkőzés a teremlabdarúgó seregszemlén

A keszthelyi Lap-Land nyerte meg szombaton a Zalakerámia Sportcsarnokban a teremlabdarúgók Csarnok Kupájának felnőtt korosztályát.

Jóna István

A Csarnok Kupa második napján az öregfiúk 1-es (34+) kategóriában nyolc csapat, körmérkőzéses rendszerben küzdött a dobogós helyekért. Az Ildikó Méteráru csapata kiemelkedett a mezőnyből és hat győzelemmel valamint mindössze egy döntetlennel veretlenül nyerte meg a tornát. Sokáig úgy tűnt, a Viola Illatszer esélyes lehet a dobogó valamelyik fokára, de a végére elfáradtak és így a negyedikek lettek. Mellettük a Fratelli Pizzéria Szombathely és a MU-Vill Nagykanizsa vívott külön csatát és végül az utóbbi futott be a második helyre, míg a vasiak a harmadikok lettek. A torna legjobb kapusának a mindössze kettő gólt kapó Kónya Lászlót (Ildikó M.) választották. A legjobb mezőnyjátékos Lukács István ( Mu-Vill) lett, míg a gólkirályi címet 6 találattal a körmendi Horváth Roland (Viola) érdemelte ki.

 

A Csarnok Kupa harmadik napjára, a felnőtt kategóriába 16 csapat nevezett, melyek négy csoportban kezdték a küzdelmet. Az „A” jelűben, az NB III-as Andráshidára épülő Clean Medic és a Lentiből érkezett Sasi Benz bizonyult a legjobbnak, az említés sorrendjében . A „B” csoportban a keszthelyi Lap-Land három győzelemmel jutott tovább, míg a 2. hely a szentgyörgyvári Volvo Pentáé lett. A „C” csoportból a Göcsej Nyomda emelkedett ki, míg meglepetésre, két „nagycsapat” (Ostrom Gumiszerviz, Lucullus) árnyékából kilépve a szintén Lentiből benevezett Pázsit futott be a 2. helyre. A „D” kvartettben a továbbjutók közt Ildikó Méterárú, Afrika Sun Team volt a sorrend.

A negyeddöntőkre a lelátó is megtelt nézőkkel és izgalmas mérkőzések következtek. A Clean Medic 2-2-es döntetlen után büntetőkel jutott az elődöntőbe az Afrika Sun Team ellen, míg a többi mérkőzésen a rendes játékidőben dűlőre jutottak a csapatok. A Göcsej Nyomda 2-1-re nyert a Volvo Penta ellen, a Lap-Land 5-0-ra kiütötte a Pázsit csapatát, míg az Ildikó Méteráru továbbjutását a Sasi Benz akadályozta meg (3-1). Az elődöntőkben már nehezen bírtak egymással a felek és mindkét mérkőzésen büntetőpárbaj döntött. A Clean Medic gólnélküli mérkőzés után egyetlen sikeres büntetővel jutott a döntőbe a Göcsej Nyomdával szemben. A másik döntős a Lap-Land lett, miután 1-1-es döntetlen után pontosabban büntetőzött, mint a Sasi Benz. A bronzmérkőzésen újabb büntetőpárbaj következett a Göcsej Nyomda és a Sasi Benz között, ahol kilenc sikeres büntető után a lentiek hibáztak. A döntőben a Lap-Land magabiztosan győzte le 3-0-ra a tornát csere nélkül végigjátszó és a végére elfáradó Clean Medic csapatát.

– A tavalyi torna sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, hiszen korán kiestünk. Idén nagyon odatettük magunkat és nagy küzdelemben sikerült nyernünk – értékelte csapata teljesítményét Komoróczi Bálint csapatvezető.

A torna legjobb kapusának Tóth Zsoltot (Göcsej Nyomda) választották, a legjobb mezőnyjátékos Szegleti Gergely (Clean Medic) lett, míg a gólkirályi címet 7 találattal Gergály Gyula (Lap-Land) szerezte meg.

A 2019-es Csarnok Kupán három nap alatt három kategóriában 34 csapat versenyzett és összesen 88 mérkőzést láthatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában