Teremfoci

2019.01.11. 20:42

Egészen szombat estig tartanak a Csarnok Kupa küzdelmei

Csütörtökön este az öregfiúk 2 (45 év felettiek) vetélkedését az Ostrom Gumiszerviz nyerte meg a teremlabdarúgó Csarnok Kupán, ahol pénteken az öregfiúk 1 (34+) mezőnye került sorra.

Jóna István

Látványos pillanat a Betti Cuki (kék mezben)–Ildikó Méteráru öszszecsapásról

Fotó: Katona Tibor

Csütörtökön lapzártánk után jutott el a küzdelem a negyeddöntőig, ahol az Öregedett Körmendiek csapata tovább menetelt és magabiztos győzelemmel (3-0) jutott az elődöntőbe a Berúgókar FC ellen. A velük azonos ágon meglepetésre az addig remekül teljesítő Siófoki Bányász SE ellen kétgólos hátrányból hozta döntetlenre a találkozót a Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt., majd büntetőkkel tovább is jutott. A másik ágon a Vorhota LSC 2-0-ra verte a Winchester Unitedet, míg az Ostrom Gumiszerviz 7-0-ra kiütötte a Farmervilág-Lenti TE csapatát.

Az elődöntők során előbb a körmendiek győztek újra 3-0-ra, ezúttal a Golden Gate ellen, majd az Ostrom és a Vorhota parázs hangulatú, kiélezett csatát vívott egymással, és előbbi jutott a fináléba, 2-1-es különbséggel. A csalódottak csatáját, a bronzmérkőzést a Golden Gate 3-1-re nyerte a Vorhota ellen, míg a döntőben magabiztos játékkal 2-0-ra nyert az Ostrom Gumiszerviz az Öregedett Körmendiek ellen, és ezzel sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a tornát. Ami annyit jelent, hogy a vándorserleget végleg hazavihette az együttes.

Látványos pillanat a Betti Cuki (kék mezben)–Ildikó Méteráru öszszecsapásról
Fotó: Katona Tibor

A legjobb kapusnak Lepár Attilát (Ostrom) választották, aki mindössze egy gólt kapott a hét mérkőzés során. A legjobb mezőnyjátékos címet Ekler József (Körmend) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet (11 találattal) Molnár Attila (Ostrom) szerezte meg.

A Csarnok Kupán pénteken déltől a 34 évnél idősebb öregfiúk kategóriájában nyolc csapat (Ildikó Méteráru, S-Team SE, Durt Mars, Betti Cuki, Mu-Vill Nagykanizsa, Zala Police SE, Viola Illatszer, Fratelli Pizzéria Szombathely) kezdte meg a küzdelmet. A szervezők nem bontották csoportokra a csapatokat, hanem körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a tornát. Pár forduló után kirajzolódtak az erőviszonyok. A megyeszékhelyi Ildikó Méteráru és a körmendi Viola Illatszer külön csatát vívott, amit végül a helyi alakulat nyert meg. A mérkőzések lapzártakor még tartottak, de az már eldőlt, hogy övék lett a trófea, veretlenül. A részletes eredményeket hétfői számunkban közöljük.

Szombaton reggel 8 órától a felnőtt kategóriával folytatódik a Zalakerámia Sportcsarnokban a Csarnok Kupa. Tizenhat csapat nevezett, melyek négy csoportban kezdik a küzdelmeket. A kieséses szakasz a tervek szerint 17.30 után kerül sorra, a helyosztók pedig 20 óra után következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában