Zákányi győzelem az emléktornán

2019.01.16. 20:39

Az utolsó tornát rendezték Deme Richárd barátai

A X. Deme Richárd Teremlabdarúgó Emléktornát rendezték a Zsigmondy-csarnokban, s amint azt a szervezőktől korábban megtudtuk, a tervek szerint a program az utolsó volt a sorban.

Khüne László

A győztes zákányi csapat az eredményhirdetés után a megint jól sikerült tornán Fotó: a szerző

Ha a Deme teremfoci emlékkupa csapatainak listáján végigtekintettünk, nem csupán az tűnhetett fel, hogy az évek során már rendszeresen 16 lett a résztvevő együttesek létszáma, de ezúttal például az is, hogy kimondottan jó keretek jöttek össze. A kilátogatók megállapíthatták, presztízse lett a kupának, ami akár azt is eredményezhette volna, hogy mind keményebbek lettek a találkozók, de összességében a csapatok tagjai sportszerűen küzdöttek. No és úgy, hogy például a címvédő FC Oportót már a negyeddöntőben kiejtették büntetőkkel – a zákányiak.

A győztes zákányi csapat az eredményhirdetés után a megint jól sikerült tornán Fotó: a szerző

Az elődöntőbe a teljes napot felölelő küzdelmek során a Belezna, a Metaxa, a Szemere-Olajbányász, illetve ahogyan azt már említettük, a Zákány jutott. Még egy fázissal később aztán a harmadik helyért a Metaxa 5-1-re győzte le a Beleznát, míg a Zákány–Szemere-Olajbányász finálé döntetlent hozott (0-0), hetesekkel pedig (2-1) a zákányiak győzedelmeskedtek. A legsportszerűbb legénység az Istiván Autó lett, a legjobb kapusnak Gerencsér Gábort (Szemere), a legjobb játékosnak pedig Kotnyek Istvánt (Zákány) választották, míg a torna gólkirálya Kollár Péter (Metaxa) lett.

– A torna forgatókönyve a jubileumi alkalmunkkor mondhatni nem is alakulhatott volna kifejezőbben, hiszen az a Zákány nyert, amely településhez Ricsit rokoni szálak fűzték, ott is élt, no meg annak focicsapatában is játszott – fogalmazott a kupa szervezője, Lőrincz László, aki egyben az Oportó gárdájának a vezetője is. – S hogy milyen a sors, a tizedik tornán a másik nagy pályás együttese, a Belezna is jól szerepelt, de a Bagola sem panaszkodhatott.

Úgy tudjuk, az elképzelések szerinti utolsó torna a visszajelzések alapján sikert aratott, a nézők számára sem lehetett panasz, így aztán mintha egy kiskapu is nyitva maradt volna a továbbiakat illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában