Nehéz tavaszra számítanak a csapatnál

2019.01.23. 19:43

Az utolsó fordulóban állt élre a Pórszombat

A labdarúgó megyei bajnokság III. osztályának 2018/2019-es szezonjában nyugaton a Pórszombat együttese a záró őszi játéknapon 4–2-re legyőzte a forduló előtt listavezető Szentgyörgyvölgy csapatát, a sikerrel pedig átvette a vezetést a csoportban, és az első helyen várhatja a tavaszi folytatást.

Bozó Péter

A Pórszombat (6-osban Bécs Roland egy korábbi találkozón) csapatánál nagy siker lenne a bajnoki cím Fotó: ZH Archívum

Nyugaton izgalmasan alakult a bajnoki küzdelem, hiszen csak az őszi utolsó fordulóban dőlt el, hogy melyik csapat telelhet az élen. A Pórszombat együttese a záró játéknap rangadóján 4-2-re győzni tudott az addig veretlen Szentgyörgyvölgy otthonában, ami azt jelentette, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán, és a pórszombatiak egyetlen ponttal átvették a vezetést az őszi szezon végén. Összességében tizenegy győzelemmel és két vereséggel zárt az együttes, a Zalabaksa ellen hazai pályán 3-1-re, míg a Rédicstől idegenben 2-1-re kaptak ki. Az őszi szereplésről a Pórszombat vezetőedzője, Göncz Gyula beszélt lapunknak.

– Maximálisan elégedett vagyok a teljesítménnyel és a hozzáállással, a játékosok olyan pluszenergiát adtak ki magukból, amiket a korábbi években hiányoltam. Nyáron elég jól sikerült erősítenünk, 4-5 játékost igazoltunk, köztük volt NB I-es futballistát is. A csapat nagyrészt helyiekből áll, és egy nagyon jó közösség alakult ki, jó a hangulat, és az eredmények is jönnek. A szezon előtt azt vártuk, hogy a dobogó valamelyik fokán végezzünk, de messze van még a bajnokság vége, csak félidőnél vagyunk, a nyáron kell majd az első helyet megszereznünk. Mindenkinek nagy vágya, hogy bajnokok legyünk, én bízom a csapatban, hogy ezzel a hozzáállással és a játékkal ezt el tudjuk érni. Persze ehhez még sok mérkőzés van hátra, kemény küzdelmek várhatóak a bajnoki címért. A szezon elején is tudtuk, hogy nem lesz egyhangú a bajnokság, ez a pontokon is meglátszik, nagyon kicsi a különbség az első három helyezett között.

A Pórszombat (6-osban Bécs Roland egy korábbi találkozón) csapatánál nagy siker lenne a bajnoki cím Fotó: ZH Archívum

– A fordulópont a Szentgyörgyvölgy elleni mérkőzés volt, ami szerintem az ősz legjobb meccse volt részünkről – idézte fel a vezetőedző az őszi zárófordulóban lejátszott mérkőzést. – Sok néző előtt játszottunk közönségszórakoztató, jó mérkőzést, amit 4-2-re megnyertünk. Voltak hullámvölgyek is, amikor úgymond gyengébb képességű csapat ellen nyertünk éppen csak 1-0-ra.

– A szezon végén mindenképpen szeretnénk legalább a dobogón végezni, de sok csapat van, amelyik még beleszólhat ebbe – tért ki a tavaszi küzdelmekre Göncz Gyula. – Van egy jó nevű Rédics, amelyik nagyon jó állománnyal dolgozik, egy szomszédvár, a Zalabaksa, akikkel mindig kemény mérkőzést játszunk, és természetesen ott van a Szentgyörgyvölgy, akik szinte végig az első helyen álltak az őszi szezonban. Úgy gondolom, hogy ha a kötelező győzelmeket hozzuk és nem kapunk ki a rangadókon, akkor esélyünk van a dobogón végezni. Bízom benne, hogy a lendület kitart a tavasz végéig, és mindenki együtt örülhet a sikernek. Nagy eredmény lenne, ha még egyszer bajnokságot tudnánk nyerni, ez már elég régen sikerült utoljára.

– Reményeim szerint nem távozik senki a csapatból, így érkezővel sem számolunk – mondta el az edző az erősítésekkel kapcsolatban.

– Húszas kerettel dolgozunk, közülük legalább 16-an szinte minden mérkőzésen a rendelkezésemre állnak, ami egy ilyen kis közösségben egészen jó arány. Akár a kezdőként, akár csereként kap szerepet valaki a csapatban, mindig mindenki kihozza magából a maximumot a mérkőzéseken. Egyelőre heti egy alkalommal, teremben készülünk a tavaszi szezonra. Tervben vannak edzőmérkőzések is, mert azt gondolom, az a legjobb edzés, ha le tudunk kötni egy jó felkészülési mérkőzést.

– A vezetőség maximálisan megad minden támogatást, a közönségünk is minden mérkőzésre elkísér bennünket, akár hazai pályán, akár idegenben szereplünk. Köszönöm a szurkolóknak, hogy a csapat mellé állnak, és remélem, tavasszal is ugyanilyen lelkesedéssel támogatnak bennünket. Mindent megteszünk azért, hogy a szezon második felében is ilyen eredményesen szerepeljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában