Atlétika

2018.12.18. 19:04

Ezüstérmes Zala csapata a terematlétikai diákolimpián

A Soroksári Sportcsarnokban rendezték meg a tanulásban akadályozott diákok (I-II. korcsoport ) részére kiírt terematlétika diákolimpia országos döntőjét, ahol a zalai iskolák fiataljai is részt vettek, és megyénk együttese ezüstérmet szerzett.

Kerkai Attila

Az ezüstérmes zalai csapat tagjai az érmeikkel és oklevelekkel

Fotó: Kerkai Attila

A diákok 30 méteres futásban, medicinlabda-dobásban, helyből távolugrásban, szivacslabdadobásban és a 4x200 méteres vegyes váltó számokban mérhették össze ügyességüket. A 16 megyéből érkezett mezőny tagjai között ott volt Zala együttese is, amely Nagykanizsáról a Szivárvány EGYMI, Zalaszentgrótról a Koncz EGYMI, Zalaegerszegről a Béke Ligeti Iskola, és Zalakomárról a Somssich Antal Iskola csapatainak tagjaiból állt össze. Az eseményt Szabó László, a FODISZ elnöke nyitotta meg, a csapatok küzdelmében pedig izgalmas versengés alakult ki, melynek végén hirdették ki az összetett végeredményt, aminek alapján Zala megye csapata ezüstérmet szerzett.

Az ezüstérmes zalai csapat tagjai az érmeikkel és oklevelekkel
Fotó: Kerkai Attila

A zalai diákok egyéni eredményei: Erdélyi Szimonetta három aranyat nyert – medicinlabda-dobás, távolugrás, 30 m futás és a II. korcsoport összetett egyéni bajnoka is lett, a Béke Ligeti Iskola tanulója (felkészítők: Molnárné Czigány Judit, Sziver Krisztina). Kavisánszki Sándor (Koncz EGYMI) ezüstérmes lett medicinlabda-dobásban, bronzérmes távolugrásban (felkészítő: Cságolyné Boros Krisztina). A Szivárvány EGYMI csapatából Zakócs Mirtill aranyérmes lett távolugrásban és medicinlabda-dobásban, valamint összetett harmadik helyezést ért el az I. korcsoportban. Laczkó Bianka ezüstérmet szerzett távolugrásban (felkészítő: Kisgyura János). A 4x200 m-es váltófutásban Zala megye 4. helyezést szerzett Erdélyi Szimonetta, Kavisánszki Sándor, Laczkó Bianka, Orsós László összeállításban (utóbbi atléták zalakomáriak, felkészítőjük Sziva László).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában