két továbbjutó

2018.12.03. 18:35

Bridzs: Az első és a negyedik helyezés jutott a kanizsaiaknak

Két nagykanizsai együttes is bejutott a bridzscsapatbajnokság országos döntőjébe, ahová Balatonföldváron át, a vidéki csb-n vezetett az út.

Kerkai Attila

A Nagykanizsa I. csapatából jobbról Marczona Marianna, szemben vele csapattársa, Minarik Attila játék közben Fotó: a szerző

A Magyar Bridzs Szövetség megbízásából a Nagykanizsai Bridzs Sportegyesület rendezte meg Balatonföldváron, a Hotel Jogarban az országos csapatbajnokság vidéki selejtezőjét. A részt vevő 14 csapat között természetesen ott volt a rendező kanizsai együttes is két egységgel.

A Nagykanizsa I. csapatából jobbról Marczona Marianna, szemben
vele csapattársa, Minarik Attila játék közben Fotó: a szerző

A 13 fordulós, körmérkőzéses versenyen végül több mint 14 órai játék után a Nagykanizsa I. csapata nyerte meg a küzdelmeket (Marczona Marianna, Minarik Attila, Lévai Ferenc, Hegyi András), s megismételték a tavalyi győzelmüket. A Kása Miklósné, Kása Miklós, Gőcze Gyula, Fenyves Jenő összeállításban játszó Nagykanizsa II. csapata kiváló hajrával, az utolsó fordulóban aratott győzelmével a 4. helyet szerezte meg. Ami egyben számukra is a továbbjutást jelentette a 10 csapatos országos döntőbe, hiszen a vidéki selejtező első négy helyezettje nyert jogot erre.

A végeredmény: 1. Nagykanizsa I., 2. DEAC, 3. Szeged, 4. Nagykanizsa II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában