Női kosárlabda

2018.11.08. 20:18

Végig futott az eredmény után és a ráadásra elfáradt a ZTE NKK

A 7. forduló nyitómérkőzését játszotta a ZTE NKK a PEAC Pécs ellen a női kosárlabda-bajnokságban. Rang­adónak is nevezhetjük a találkozót, hiszen a negyedik az ötödikkel meccselt.

Jóna István

Fehérben Koizar a Szekszárd ellen. Pécsett a szokottnál is jobban kiemelkedett a ZTE-ből Fotó: Katona

PEAC Pécs–ZTE NKK 81-68

(23-16, 17-17,12-10, 14-23, 15-2)

Pécs, 300 néző. Jv.: Papp, Jakab, Kovács.

PEAC: Venloo 29/21, Wen­tzel 5, Gémes-Sarok 12, Tetemon­dova 13/9, Imovbioh 12. Csere: Barnai 8, Tenyér 2, Ruják. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Koizar 26/15, Kovács, Harrison 5/3, Hegedüs-Őri 9, Parker 4. Csere: Gáspár-Szalay 8, Pusztai 2, Ndiba 5/3, Benke, Horti 9/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Nehezen lendült játékba a ZTE NKK (5-0). A hazaiaknál Venloo és Tetemondova termelte a pontokat, és vezérletükkel a Pécs megnyerte a negyedet. Kiegyenlített játékot hozott a második tíz perc, melyben próbált egyenlíteni a ZTE, de a pécsiek belga irányítója, Venloo remekül dobta a távolikat (40-33). A nagyszünet után mindkét csapat a védekezésre koncentrált, de a zalaiak számára Venloo továbbra is tarthatatlannak bizonyult. Sok labdát elszórakoztak a zalaiak (48-37). ZTE-időkérés után Koizar szerzett távolit, de ezzel nem sikerült ritmusba kerülnie a ZTE-nek. Az utolsó percen belül Hegedüs-Őri 2+1-es akciójának köszönhették a vendégek, hogy nem maradt két számjegyű a különbség (52-43). A negyedik játékrész Koizar és Imovbioh kosaraival kezdődött, majd Gáspár-Szalay csökkentette a ZTE hátrányát (54-47), de a negyed felére egy 7-0-s futással újra elléptek a hazaiak (61-49).

Fehérben Koizar a Szekszárd ellen. Pécsett a szokottnál is jobban kiemelkedett a ZTE-ből Fotó: Katona

A ZTE NKK mindent megpróbált, de a kosaraira mindig érkezett hazai válasz. Ennek ellenére izgalmas végjáték alakult ki, mert a zalaiak nem adták fel, és fokozatosan zárkóztak fel, majd 23 másodperccel a vége előtt Ndiba egy távolival egyenlített (66-66). A hosszabbításban aztán már egyértelműen a hazaiak domináltak: a vendégek mindössze két pontot tudtak szerezni a baranyai 15-tel szemben, és ez persze döntőnek bizonyult.

Gáspár Dávid: Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Mentálisan voltunk gyengék, sok rossz döntést hoztunk. Büszke vagyok, hogy a lányok hosszabbításra mentették a meccset, de a felzárkózásban sajnos elfáradtunk.

A forduló többi mérkőzését szombaton rendezik, majd szünet következik a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt. A ZTE NKK legközelebb november 28-án lép pályára, amikor az NKE Csata együttesét fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában