Karate

2018.11.28. 20:54

Japán mester oktatta a karatékákat Zalaegerszegen

Szemináriumot tartott a megyeszékhelyen Kana­zawa Nobuaki, a Shotokan Karate International Federation (SKIF) világszövetség szakmai vezetője.

Kerkai Attila

A mester és a szeminárium résztvevői Fotó: ZSKE

Fotó: ZSKE

A rendezvényt a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület szervezte meg, a programra pedig több országból és persze itthonról is érkeztek vendégek.

A tréningeket kezdőknek, középhaladóknak és a fekete öves mestereknek külön tartották. Kanazawa Nobuaki mesterről annyit kell tudni, hogy máig oktató édesapja az a Kanazawa Hirokozu mester, aki a karate alapítójától, Funakosi Gicsintől tanult karatézni. A zalai karatésok tehát igencsak avatott személytől kaptak instrukciókat és magas szintű oktatást a shotokan karate rejtelmeiről.

A mester és a szeminárium résztvevői Fotó: ZSKE

A szemináriumon az SKIF karate szövetség magyarországi elnöke, Lovász György adott át oklevelet a magyarországi szövetség (SKIH) érdekében kifejtett edzői munkáért több zalai edzőnek és versenyzőnek. A szemináriumot Molnár Tamás, a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület vezetőedzője is nagyon hasznosnak értékelte, és nagy segítségnek nevezte a jövőre rendezendő SKIF világbajnokságra történő felkészülésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában