Megvan az első siker

2018.11.02. 18:00

A Kanizsa Sörgyár SE női csapatának első pontjai

Az NB I-es női asztalitenisz-bajnokságban a sörgyári csapat a Tata otthonában ikszelt, majd hazai asztaloknál győzte le a Kaposvár gárdáját.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Tatai AC–Gejzír-Kanizsa Sör­gyár SE 9-9

Győztek: Mátrai 4, Végh 4, Mátrai–Végh.

A hazaiaknál Gojdos Borbála és Pattantyús Petra Extra ligás tapasztalatokkal rendelkezett, míg Adamik Csenge jelenleg serdülő válogatott. A sörgyári csapatban Mátrai és Végh is fantasztikusan játszott, veretlenek maradtak egyéniben és párosban is. Sághegyi egyre jobban teljesít, azonban még sok rutinra van szüksége, hogy nehéz helyzetben hozni tudjon egy mérkőzést.

Gejzír-Sörgyár SE – Kaposvári AC 10-8

Győztek: Mátrai 4, Végh 4, Tóthné Szász Kinga 1, Mátrai –Végh. Csapatvezető: Jakabfi Imre.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A szokásosnak mondható Mátrai, Végh, Sághegyi, Orbán összeállításban lépett az asztalhoz a kanizsai csapat. Mindig nagy csata volt a két szomszédvár között, többségében kanizsai sikerrel. A két éljátékos, Mátrai és Végh páros viszonylag simán nyertek 3:1-re, és a Sághegyi–Orbán párosnak is „majdnem” sikerült a bravúr, minimális különbséggel kaptak ki. Egyéniben Sághegyi keze megremegett, egy gyengébb képességű játékostól kikapott. Mátrai Alexandra magabiztos volt, hasonlóan játszott Végh is. Orbán helyett később Tóthné játszott, és hozta a „kötelező” győzelmet, mely a mérkőzés megnyerését jelentette.

Jakabfi Imre csapatvezető értékelése: „A Tata elleni bravúros döntetlen után megvan az első győzelem is. Körbeverések miatt rendkívül szoros a mezőny, még bármi lehet. A jó szerepléshez folytatni kellene idegenben is a jó játékot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában