Labdarúgó NB II. 14. forduló

2018.10.27. 18:57

Megszenvedett a sikerért a ZTE FC

A labdarúgó NB II 14. fordulójának nyitómérkőzését jelentette a szombati ZTE FC – Mosonmagyaróvár találkozó, amit a keddi Magyar Kupa találkozó miatt hoztak egy nappal korábbra. A ZTE FC nehezen ugyan de megnyerte a mérkőzést.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 1539 néző. Jv.: Oláh (Király, Baghi).

ZTE FC: Zöldesi – Kónya K., Kiss M., Devecseri, Gergényi – Bedi, Hudák – Babati, Kulcsár K. (Madarász, 61.), Barczi (Horváth K., 72.) – Novák (Balázs Zs., 87.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Kovács B., Forgács, Vágó, Katona – Bakos (Stieber A., 88.) – Winkler A., Czár, Kovács Á. (Bartus, 71.), Kozma (Darázs, 64.) – Szabó V. Vezetőedző: Takács Gábor.

Gólszerzők: Hudák (53.), Novák (86.), illetve Czár (80.).

Sárga lap: Darázs (82.).

Az elfoglalt helyezések alapján is az egerszegiek számítottak a mérkőzés esélyesének, azonban a ZTE FC csapata nehézségekkel küzdött. Sérülés miatt a házi gólkirály Gajdos Zsolt továbbra sem játszhat, Zoran Lesjakot pedig a legutóbbi találkozón állították ki és négymeccses eltiltást kapott. A középső védő a csapat alap- és húzóemberének számít, a pótlását meg kell oldani, s ahogy várni lehetett, Kiss Máté lépett vissza egy sorral, így Devecseri mellett ő játszott belső védőt.

A ZTE FC belekezdett, hiszen azonnal támadólag lépett fel és nem sokat engedte átlépni a felezővonalat a vendégeknek. Azonban a ZTE korábbi csapatkapitánya, Forgács András vezényelte vendégvédelem állta e rohamokat, az idő haladtával pedig a Mosonmagyaróvár egyre jobban felvette a meccs ritmusát. Elkezdett támadni és ezekből két szögletet is elért. Az egerszegiek már nem jutottak el annyira könnyedén az ellenfél 16-osáig, mint korábban, s egyetlen kapura lövést jegyezhettünk fel az első 20 percben, amikor Winkler labdáját fogta biztosan Zöldesi. A ZTE nem tudott később sem a védelem mögé kerülni, bár látszott, hogy próbálkozik vele, aztán a 25. percben sikerült ez, de Novák lába előtt centikkel elsuhant a labda a kapu előterében. Az egerszegiek azért többet támadtak, a 32. percben ismét egy szép akciót vezettek, de megint nem volt érkező a kapu előtt. Időközben eleredt az eső, csúszóssá téve a talajt és a gól váratott magára. Amihez közelebb állt a ZTE FC, a 39. percben Babati lövésébe beleért egy láb, s amiatt szállt fölé a labda. Az egerszegiek fölényben futballoztak, de nem jött össze a gól.

Az öltözői hangulat Fotó: Szekeres Péter

A szünetben egyik edző sem változtatott, a ZTE pedig rögtön a második félidő elején csaknem gólt ért el. A 49. percben Bedi fejesén éppen a gólvonalon stoppolta a vendégek kapusa. Márpedig az egerszegieknek nagyon kellettek volna a pontok, hogy erősítsék pozíciójukat. Az 53. percben aztán Hudék villant és máris vezetett a ZTE FC. Kulcsár játszott a középpályáshoz, aki a kaputól 22 méterre egy szép csellel tisztára játszotta magát és nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. A kérdés az volt, hogy követik-e újabb találatok az elsőt. A ZTE támadásban maradt, fölényben játszott, a Mosonmagyaróvár jobbára védekezett, ugyanakkor kontrázgatott. A vendégek kapujára érkeztek a lövések, de ezekbe majd mindig beleért egy-egy láb és nagyon kellett volna még egy gól, hogy nyugodtabbak játszhasson a ZTE. A Mosonmagyaróvár ugyanis nem tett le az egyenlítésről, a 65. percben Darázs lőtt kapura, három perc múlva pedig a zalai védelemnek kellett egy szöglet után tisztáznia. Kezdett feltámadni a vendégcsapat, immár veszélyesebben futballozott, a csúszóssá vált talajon pedig ekkor már benne volt a játékban, hogy bármikor becsússzon egy váratlan hiba. A ZTE FC játéka visszaesett, ez nem is lehetett vitás, aztán újra jött egy ígéretes Hudák-lövés a 78. percben, ami alig ment mellé. A 80. percben aztán jött a hidegzuhany. Czár vezette fel a labdát és 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba, 1-1. A ZTE FC teljesen elbizonytalanodott, leginkább ez érződött a játékán, de csak egy ideig. A 86. percben pontos támadást vezetett a házigazda, a csereként remekül beszálló Horváth Krisztofer nagyszerűen játszotta meg Madarászt, aki középre gurított, érkezett Novák és négy méterről nem hibázott, 2-1. A gólszerzőt Balázs Zsolt váltotta és még nem voltak vége az izgalmaknak. A 90. percben Darázs alig lőtt fölé, ami nagy egyenlítési lehetőség volt.

A ZTE FC győzött, de sokkal simábban is begyűjthette volna a három pontot, ha a helyzeteit jobban használja ki. Végül kiszenvedte a győzelmet, ami számára a legfontosabb volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában