Szombaton a hibátlan Hévíz az éllovas Szepetneket fogadja

2018.10.11. 19:00

Az ősz csúcsrangadója következik az I. osztályban

A labdarúgó megyei bajnokság hétvégi, 9. fordulójának mérkőzéseit egy kivétellel vasárnap rendezik. Az az egy kivétel pedig éppen a forduló rangadója, de fogalmazhatunk úgy is, hogy az ősz meccse lesz. Szombaton 15 órától a Hévíz fogadja a Szepetneket.

Kerkai Attila, Kühne László

Pajor Imre, a Hévíz játékosa (balról) is akár kulcsszereplő lehet a derbin Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az első játszik ugyanis a másodikkal, s jelenleg a Szepetnek áll az élen jobb gólkülönbségének köszönhetően, azonban egy mérkőzéssel többet játszott. A második Hévíz SK az egyedüli a mezőnyben, amely még százszázalékos (a Csesztreg elleni mérkőzését október 17-én pótolja). A két csapat egymás elleni találkozója jelenti most a csúcsrangadót a megyei bajnokságban. A házigazda Hévíz SK edzője, Damina László nem nevezte csapatát a mérkőzés egyértelmű esélyesének, de persze győzni szeretnének.

– A találkozó egyértelműen háromesélyes – szögezte le mindjárt a beszélgetésünk elején Damina László. – A Szepetnek teljesítményét tiszteljük, a vesztett pontokat most nem számolom, mert ez alapján mi vagyunk a jobbak. Szombati vendégünknél sok rutinos játékos mellett vannak tehetséges fiatalok, akik jól teljesítenek. Azt gondolom, hogy két hasonló erejű csapat csap majd össze, de azt nem tudom még, hogy kiket küldhetek pályára. Van ugyanis négy olyan sérültünk, akiknek a játéka kérdéses. Ismerem kollégám, Domján László futballról alkotott filozófiáját és az enyémet is. Mindketten a támadófutballt részesítjük előnyben és ebből egy magas színvonalú meccs kerekedhet. Jelen pillanatban ugyan háromesélyesnek tartom a találkozót, de mindent összevetve, a Szepetnek az esélyesebb.

Pajor Imre, a Hévíz játékosa (balról) is akár kulcsszereplő lehet a derbin Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Érthető, hogy a szepetnekiek is készülnek, amelyet edzőjük, Domján László szavai is megerősítenek.

– Nem ezen a találkozón dől el a bajnokság sorsa, a hazai pálya előnye a hévízieknél van – fogalmazott a dél-zalai tréner. – Viszont mi sem feltartott kézzel utazunk, s talán nem tartanak minket nagyképűnek, ha azt is hozzáteszem: nem véletlenül állunk úgy, ahogy. A srácok – köztük a fiatalok – tényleg jól teljesítenek. Ugyan vannak sérültjeink, de a lehető legtöbbet és legjobbat szeretnénk kihozni a meccsből. Ismerjük a Hévízt, jó csapat, de mi is azok vagyunk, ebből adódóan szerintem jó mérkőzés kerekedhet. Tisztában vagyunk vele természetesen, hogy a Hévíz a bajnokság egyértelmű esélyese, mivel minden tekintetben jobb lehetőségei vannak. Nálunk az első öt a cél, egy éremszerző helyezés tényleg nagy siker lenne.

A legutóbbi fordulóról se feledkezzünk meg, hiszen akadtak érdekes mérkőzések. Esélytelenebbül érkezett Gyenesdiásra a Csács-Nemesapáti, azonban 2-1-es sikerével elvitte a három pontot, a Police-Ola pedig a Becsehely elleni 2-0-s hazai sikerével megszerezte első győzelmét és első pontjait is a bajnokságban.

A Femat-Csesztreg és a Gellénháza összecsapása igazi presztízscsatát és egy nagyon jó mérkőzést hozott. A Csesztreg 5-3-ra nyert, azonban nem akármilyen körülmények között. A Gellénháza ugyanis a 7. percben már két góllal vezetett, de aztán a csesztregi Kiss fivérek nagy napja és nagy meccse következett. Kiss Balázs ugyanis a találkozón négy gólt lőtt, öccse Bálint egyet. Az öt hazai gólon tehát ketten osztoztak, győzelemhez segítve csapatukat. A Csesztreg két saját nevelésű játékosa mellett egy harmadik saját nevelés, Nagy Martin a gólok előkészítésében vállalt nagy szerepet. A két, nyílt sisakkal játszó csapat összecsapása a nézők számára is élvezetes volt. A Csesztreg rendkívül motiváltan futballozott több tényező miatt. A sérülések miatt megfogyatkozott a csapatuk, ráadásul edzőjüket, Németh Imrét az előző heti Lenti – Csesztreg találkozó után eltiltották és október 28-ig nem ülhet le a kispadra. Úgy tudjuk, az említett találkozó után az öltözőfolyosón tett kritikai megjegyzést, és ez alapján marasztalták el. Németh Imrét is kérdeztük, aki annyit mondott, mivel eltiltották, nem szeretne nyilatkozni. Mindenesetre azt elárulta, hogy a meghallgatása nélkül szabtak ki rá ilyen súlyos büntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában