Pont vagy pontok kellenének

2018.09.07. 19:06

Vereségek után és a 6. forduló előtt a zalai NB III-as futballcsapatok

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában a 6. forduló következik a hétvégén. A két zalai csapat a múlt heti vereségek után javítani szeretne.

Kerkai Attila, Kühne László

Az Érd (fehér mezben) egy hete simán nyert Andráshidán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A csoport harmadik helyén álló FC Nagykanizsa vasárnap 16 órai kezdettel a tizenötödik Pénzügyőr SE-t fogadja az Olajbányász-stadionban. Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzője bízik abban, hogy együttese kellő koncentrációval és lelkesedéssel begyűjtheti hazai pályán a három pontot a fővárosiak ellen.

– A Pénzügyőr már tavaly is az NB III Nyugati csoportjában vitézkedett – kezdte az FCN szakmai stábjának vezetője. – Játékosaim tisztában vannak vele, hogy csak teljes koncentrációval és odaadással szabad a pályára kifutniuk ezen az összecsapáson is. A héten gyakorlatilag már mindenkire számíthattam, így hosszú kihagyás után Gerencsér Attila is már ott van a keretünkben. Az esőzés kissé átrendezte programunkat a héten, hiszen kétszer is műfüvön tudtunk készülni, de ez nem okozhatott problémát, át tudtuk mindezt hidalni. A tabella nem szabad, hogy megtévesszen minket, én jó mérkőzésre is számítok, természetesen a mi sikerünkkel a végén.

Az Érd (fehér mezben) egy hete simán nyert Andráshidán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Nem jött ki jól az első öt fordulóból az Andráshida, hiszen szerezhetett volna több pontot is, azonban sérülések is hátráltatták és hátráltatják a munkát. Dobos Sándor edző szerint most pontot kell szerezniük idegenben, a közvetlen rivális Csepel vendégeként. A két csapatnak egyaránt 4 pontja van, és a zalaiak jobb gólkülönbséggel előzik meg egy pozícióval ellenfelüket. A Csepel pontjait otthon gyűjtötte, míg az Andráshidának van egy idegenbeli döntetlenje is.

– Sokan hiányoznak a védelmünkből, nyári távozók, illetve jelenlegi sérültek is – mondta a szakvezető. – Nagy Zoltán viszszatérhet, ám Marsai, akit olykor hátul is játszattunk, most kiesik. Nem tudunk kétszer egymás után ugyanabban az összetételben felállni, ez a legfőbb gond, a fiataloknak pedig még rutint kell szerezniük. Az előrejáték pontosságán is lenne mit javítani, de bizakodunk, hogy végre valaki megtalálja a góllövő cipőjét, és abban is, hogy mostantól talán szerencsésebbek leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában