NB II.: két zalai női csapattal

2018.09.13. 18:28

A Hévíz SK idehaza, az Egerszegi KK idegenben kezdi meg a bajnokságot

Az elmúlt szezonban még négy zalai csapat szerepelt a kézilabda NB II-ben, ez a szám a hét végén rajtoló 2018/19. évi bajnokságra kettőre változott. Az N. Izzó SE férfi együttese feljutott az NB I/B-be, a Keszthely GDSE viszont kiesett a Zala megyei bajnokságba, így két zalai női csapat maradt az osztályban. Az Egerszegi KK az Északnyugati, míg a Hévíz SK a Délnyugati csoportba nyert besorolást.

Iglódi Endre, Kerkai Attila

A Hévíz SK együttesében Gácser Klaudia alapember Fotó: Pezzetta Umberto

A Hévíz együttese folyamatosan, immár 20. éve tagja a Nemzeti Bajnokságnak, melynek új szezonjára augusztus 1-jén kezdte meg a felkészülést. Az előzetes terveknek megfelelően heti három edzést vezényelt Baranyai Norbert és a lányok tornán is indultak, valamint pár edzőmérkőzést játszottak vegyes eredményekkel. A Hévíz SK felnőtt kerete 16 főből áll, távozott Horváth Kitty, érkezett az első osztályból a beállós Vágó Marietta, valamint a tehetséges akadémista Penzer Kata. Az első fordulóban a Hévíz ellenfele a Tolna együttese szombaton 14 órakor a hévízi Városi Sportcsarnokban. – Amit terveztünk a felkészülésre, azt elvégeztük – mondta a rajt előtt Baranyai Norbert edző.

– Továbbra is a szervezett védekezés lesz az alapja a játékunknak, s ebben bizonyos fokig előre is léptünk. Vannak olyan posztok, ahol vélelmezhetően az osztályban a legjobbak közé tartozunk majd, és ebből minél több előnyt kívánunk kiharcolni. Nagy kérdés, hogy az NB I/Bből kiesett Csurgó és Marcali milyen játékerőt fog képviselni ebben az osztályban, hiszen nyilván ők is a dobogós helyekért indulnak harcba hozzánk hasonlóan. Varga Sándor a ZMKSZ elnöke elmondta a nyitány kapcsán, hogy a megyei szövetség számára óriási megtiszteltetés, hogy ismét ők rendezhetik a női NB II-ben a Délnyugati csoport bajnokságát.

Az Északnyugati csoportban az Egerszegi KK papíron ugyan kiesett a legutóbbi pontvadászatban, de visszalépések és átsorolások után felkérést kaptak az NB II-es indulásra, amivel éltek. Az együttes szakmai munkáját játékos-edzőként továbbra is Csatáné Balogh Beatrix korábbi válogatott játékos irányítja. – Nagyon örülünk, hogy az NB II-ben folytathatjuk, és semmilyen negatív érzés nincs bennem, hogy legutóbb kieső helyen zártunk – mondta el a rajt előtt Balogh Beatrix.

A Hévíz SK együttesében Gácser Klaudia alapember Fotó: Pezzetta Umberto

– Az utolsó fordulók után hármas holtverseny alakult ki, és csak pár gól különbségen múlt, hogy nem mi szereztük meg a még bent maradást jelentő helyezést. Ahogy korábban is hangoztattam, nekünk hosszú távú terveink vannak. A felnőtt játékosoknak az a feladatuk, hogy megteremtsék a fi a taloknak a lehetőséget, hogy ebben az osztályban fejlődjenek és idővel ők legyenek az együttes húzóemberei. Minél több fi atalt akarunk szerepeltetni. A nyáron az egerszegi, de a balatonboglári NEKA-ban is játszó Béres Eszter érkezett az EKK-hoz, az ifi ből csatlakozott a felnőttekhez Csata Panna és érkezett a csapathoz Vasvárról a rutinos Szalai Marietta.

A távozási oldalon van Novográdecz Glória, Kámán Adrienn és Eszteró Nikolett. A célokról is kérdeztük Balogh Beatrixot.

– Nem lehet más cél, mint a bent maradás kiharcolása – jelentette ki a szakvezető. – Fejlődni, tanulni kell, s a fi ataloknak mind nagyobb szerepet adni. Tavaly sokaknál még az NB II-es rutin is hiányzott, hiszen vannak közöttünk, akik korábban csak a megyei osztályban játszottak. Elsősorban a fejlődés a célunk. Az EKK idegenben kezd, az NB I B-től búcsúzó VKL SE Győr otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában