Fiatal tornagyőztest avattak

2018.08.28. 20:27

Ugróczky Péter nyerte a keszthelyi 37. Nemzetközi Sakkversenyt

Kedden zárult a 37. Nemzetközi Sakkverseny, a 9. Hévízi László Emlékverseny a Balaton-parti városban, ahol a Haladás ifjú sakkozója, Ugróczky Péter lett a győztes.

Kerkai Attila,

Elöl (balról) Szalai István fő szervező és a dobogósok, Feméry Máté, Ugróczky Péter és Takács Balázs, mögöttük Ruzsics Ferenc polgármester Fotó: Szekeres

A 9. forduló előtt Ugróczky Péter fél ponttal vezetett az őt üldöző Takács Balázs előtt, s elviekben még fordulhatott vol­na a kocka. Takács legyőzte Jacsó Ádámot, ugyanakkor Ugróczky izgalmas csatát vívott ifj. Czeglédi Barnával. Az utolsó nap eseményeit pedig nézzük a végül győztes, a szombathelyi Haladás korosztályos válogatott versenyzője, Ugróczky Péter szemszögéből.

Elöl (balról) Szalai István fő szervező és a dobogósok, Feméry Máté, Ugróczky Péter és Takács Balázs, mögöttük Ruzsics Ferenc polgármester Fotó: Szekeres

– Az utolsó forduló különösen nehéz volt, hiszen rosszabbul álltam, mint ellenfelem, Takács Balázs pedig győzött – hallottuk a 18 éves sakkozótól. – Az ő partija ekkor már véget ért, s ha nem nyerek, akkor a tornagyőzelemről is le kellett volna mondanom. Szerencsére sikerült végül győznöm, s ezzel a tornát is megnyertem. Összességében jól ment a játék itt Keszthelyen, értékes ez a siker, hiszen felnőttek között még nem nyertem tornát.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor Szalai István, a torna fő szervezője megköszönte a versenyzőknek a részvételt, a támogatóknak, így Keszthely városának pedig azt, hogy ez a nagy hagyományokkal bíró tornát az idén is meg tudták rendezni.

Ruzsics Ferenc Keszthely város polgármestere úgy fogalmazott: Igyekeztek a körülményeket biztosítani ahhoz, hogy az idelátogató versenyzők jól érezzék magukat a városban. Ahogy mondta, úgy érzi, ez sikerült is.

A díjátadó végén Káposztás Miklós, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke, mesteredző kért szót, s kapott is.

– A köszönet és a köszöntés apropóján szeretnék beszélni – kezdte. – Köszönet Szalai Istvánnak, hogy ismét megszervezte ezt a versenyt. A köszöntés szintén Szalai Istvánnak szól, aki hetven éves lett, s máig egy nagyon jó kis versenyt hoz össze minden évben.

Káposztás Miklós egy, a Vasas SC elnöke, Markovits László által küldött ajándékot adott át Szalai Istvánnak ebből az apropóból.

A végeredmény: 1. Ugróczky Péter 8 pont, 2. Takács Balázs 7,5, 3. Felméry Máté 6,5, 4. Leszkó Bence 6,5, 5. Kiss Judit 6, 6. Jacsó Ádám 6, 7. Forgács József 6, 8. Csala Imre 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában