3. forduló

2018.08.12. 21:08

Ponttal térhet haza a ZTE FC Győrből

A labdarúgó NB II 3. fordulójában a ZTE FC együttese vasárnap este az ETO FC Győr vendége volt. Két olyan együttes csapott össze, melyek közös múltja leginkább az élvonalbeli szereplésükhöz köthető, ám jelenleg mindketten a magyar  labdarúgás második vonalában szerepelnek. A vasárnapi találkozón nem született gól.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

 

ETO FC Győr – ZTE FC 0-0

Győr, ETO Park, 1314 néző. Jv.: Ducsai (Szalai, Márkus).

ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar, Debreceni, Völgyi – Vukasovic, Bagi – Szimcsó, Magasföldi, Baracskai – Mervó. Vezetőedző: Mészöly Géza.

ZTE FC: Zöldesi – Szépe, Lesjak, Devecseri, Gergényi (Popin, 85.)– Vojnovic – Babati, Hudák (Bedi, 76.), Kiss M., Gajdos – Novák (Horváth K., 64.). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Sárga lap: Kovács K. (67.), Tar (88.), illetve Hudák (55.), Szépe (75.), Vojnovic (79.).

A Győr egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte az új bajnoki szezont, míg a ZTE FC neve mellé egy győzelem és egy döntetlen került az első két forduló után. Az egerszegieknél első alkalommal kapott helyet a kezdőcsapatban Zoran Lesjak, aki a védelemben . A Győr együttesénél – akárcsak a ZTE-nél – nagy változások történtek a nyáron, s két feltörekvő csapat találkozott.

Fotó: Szekeres Péter

A Mészöly Géza vezette győriek valamivel aktívabban kezdtek, de szó sem volt arról, hogy nyomást tudtak volna gyakorolni a zalaiakra. A 10. percben Völgyinek volt egy 25 méteres szabadrúgása, ami megpattant a zalai sorfalon, így Zöldesi biztosan fogta a labdát. A ZTE FC nem siettette a játékot, várt az alkalomra, de csak kevés lehetősége volt a kontrákra. A zalaiaknál nem tudott pályára lépni Madarász, aki a legutóbbi találkozón sérült meg, ugyanakkor visszakerült a csapatba a legutóbb eltiltott Babati. Az ő gyorsaságában bízhattak az egerszegiek, de csak a félidő közepétől tudták jobban megjátszani azt az oldalt, amin ő helyezkedett. Sok esemény nem történt, a két tábor aztán rázendített, hogy legyen azért némi futballhangulat is. A ZTE csapata szervezett volt, de támadásban nem eléggé agresszív, emiatt nem tudott veszélyt sem kialakítani. A 40. percben Hudák kiszorított helyzetből fejjel ugyan a felső lécre „ejtett”, de több helyzet nem adódott a zalaiak előtt. Összeségében az első félidőben a Győr többet kezdeményezett, de Zöldesi kapusnak zömében csak a beívelések hárításánál akadt dolga.

Fotó: Szekeres Péter

Egyik csapat sem cserélt a szünetben, s a játék sem változott. A klasszikussal élve, egyenlő erők küzdöttek a pályán, ám azt tegyük hozzá, hogy több kockázatot is vállalhattak volna az eredményesség érdekében. Az 56. percben aztán Völgyi egy jobbról, az oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgást egyből kapura küldött, Zöldesinak a léc alól kellett szögletre tolnia a labdát. Egy perc múlva Vojnivic próbálkozott ollózással, lövését blokkolták a győriek.

Fotó: Szekeres Péter

Megélékült a mérkőzés, az első csere a zalaiaknál jött el: Novák helyett Horváth Krisztofer érkezett a pályára. Ebben az időszakban a Győr többet tartózkodott a ZTE térfelén, ugyanakkor az egerszegiek egyértelműen a kontráikban bíztak, s nem volt ez rossz elképzelés. A 72. percben győri szöglet után Lesjak a gólvonalon mentett egy kapuba tartó labdát, akit ápolni is kellett, hiszen Zöldesiben közben ütközött. A Győr sorra végezhette el a szögleteket, amiknél nagyon kellett figyelnie a zalai védelemnek. Izgalmas lett a vége, a 81. percben Baracskai lövését védte lábban Zöldesi, az ellenakciónál Babati visszagurítását Horváth K. lőtte mellé. A kapuk viszont érintetlenek maradtak, így gól nélkül ért véget a találkozó.

A látottak alapján a ZTE FC pontszerzése ezúttal jó eredménynek számít, hiszen a Győr közelebb állt most a gólszerzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában