Szeptember elsején érkeznek a légiósok

2018.08.06. 21:57

Hivatalosan is elkezdte a felkészülést a ZTE KK

Hivatalosan tegnap délelőtt kezdte meg a felkészülést az új bajnokságra a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-s férfi kosárlabda-csapata.

Jóna István

Bencze Tamás vezetőedző (balról) és a csapattagok az első tréningen Fotó: Pezzetta Umberto

Valójában – amint arról lapunkban is olvashattak korábban – már két hete elindult a munka a megyeszékhelyi Zalakerámia Sportcsarnokban, ahol azonban eddig csak a fiatal játékosoknak kellett megjelenniük, az ő fizikális és egyéni képzésük volt napirenden. Hozzájuk csatlakozott tegnap az első „igazi” tréningen Szabó Zsolt, aki az egerszegieknél egyelőre a rutint képviseli. Az ez idő tájt tízfős keretben rajta kívül csupa fiatal kosaras kapott helyet.

– Három héten keresztül tíz edzés és kettő fél nap pihenő ritmusban készülünk majd, aztán következnek az edzőmeccsek – tájékoztatott a tegnapi gyakorlás megkezdése előtt Bencze Tamás, az egerszegiek vezetőedzője.

Bencze Tamás vezetőedző (balról) és a csapattagok az első tréningen Fotó: Pezzetta Umberto

A tréner elmondta még, hogy a fiatalítás nagy részben tudatos döntés volt a klubnál, kisebb részben pedig a kényszer diktálta azt. A tavalyi csapatból az Egerszegen válogatott játékossá érett Benke Szilárd távozása várható volt, viszont az, hogy Horváth Ákos is elment, kicsit felborította a kék-fehérek igazolási terveit. A nyáron négy fiatalt szerződtetett a ZTE KK: Bagó Martin, Papp Péter, Durázi Krisztofer, Gulyás Milán érkezett; valamint maradt a keretben Doktor Péter és Kis Raul, ugyancsak az ifjú korosztályok képviseletében. Nekik két hónapjuk lesz a felkészülés során, hogy kiharcolják maguknak a helyet és a lehetőséget a csapatban.

– Szabó Zsolttal, a négy szerződtetett légióssal, valamint az ambiciózus fiatalokkal kiegészülve jó mentalitású csapat épülhet. Ami számomra alap: csak akkor lehetünk eredményesek az előttünk álló szezonban, ha képesek leszünk egymásért küzdeni – hangoztatta Bencze Tamás.

A vezetőedző a közeljövővel kapcsolatban elárulta még azt is, hogy vegyes felkészülés vár a játékosokra – ahogy évek óta mindig. Mindez annyit tesz, hogy a délelőtti edzéseik mind erőnlétiek, amelyeket egyébként most is Gáspár László erőnléti edző tart majd. A délutáni gyakorlásokon pedig kifejezetten „csak” kosárlabda lesz, ami jellemzően taktikai jellegű tréningeket jelent, de ötvözve némi labdás erőnléti elemekkel is.

A Zalakerámia ZTE KK az első felkészülési mérkőzését augusztus 15-re tervezi, a Veszprém csapata ellen. A következő időszak programja még tervezés alatt van, de annyi biztos, hogy a szeptember 14. és 16. között sorra kerülő, hagyományos, hazai rendezésű felkészülési torna, a Göcsej Kupa mezőnyéből ezúttal sem hiányozhat az alakulat. A következő héten Kaposváron szerepelnek majd egy tornán az egerszegi fiúk, szeptember 29-én pedig a szövetség tájékoztatása szerint elkezdődik a bajnoki szezon.

A légiósok (Bernard Thompson, Dustin Ware, valamint Andriy Agafonov) szeptember elsején érkeznek Egerszegre, illetve velük együtt érkezik egy negyedik külföldi kosaras is, akinek a szerződtetése folyamatban van. Annyit megtudtunk, hogy a 3-4-es posztra keres a szakmai stáb játékost, aki Szabó Zsolt váltása is lehet. Európai játékosban gondolkodnak, akinek a személyére rövid időn belül fény derülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában