Ábrahámhegy ismételt

2018.08.27. 19:55

Három sportág a XIV. Mozdulj Balaton! Sporttalálkozón

Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével, immár 14. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton! Sporttalálkozót.

Kerkai Attila,

A labdarúgótorna volt a legnépszerűbb verseny Vonyarcvashegyen is Fotó: Kerkai Attila

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a részt vevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már negyedszer – Ábrahámhegy érdemelte ki.

Sportolásra alkalmas idő, de erős szél fogadta a mintegy 120 résztvevőt a Lido strandon a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A 21 település csapatait többek között Sárfalvi Péter helyettes államtitkár (Emmi sportért felelős államtitkárság) is köszöntötte. A legnépesebb mezőny a strandfocitornára jött össze, amelyen 14 csapat versengett a győzelemért. A döntőbe végül két somogyi együttes verekedte be magát, Zamárdi 2–0-ra legyőzte a balatonberényieket.

A labdarúgótorna volt a legnépszerűbb verseny Vonyarcvashegyen is Fotó: Kerkai Attila

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, ezúttal a révfülöpiek kerekedtek felül. A strandröplabdatornán a balatonfenyvesiek Demeter András, Schrauff Júlia párosa szépen menetelt a döntőig, és a végső győzelmet is elhódította keszthelyi riválisa ellen.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

Eredmények. Streetball (8 csapat): 1. Révfülöp, 2. Gyenesdiás, 3. Balatonfenyves. Strandfoci (14 csapat): 1. Zamárdi, 2. Balatonberény, 3. Balatonederics. Strandröplabda (12 páros): 1. Balatonfenyves, 2. Keszthely, 3. Ábrahámhegy. Kosárra dobó verseny. Nők: Haragh Zsófia. Férfiak: Fábián Szabolcs. Kapura rúgó verseny. Nők: Szekeres Réka. Férfiak: Szabó Márton. A nyitóverseny győztese: Lutter Liza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában