Meglepetések nélküli verseny volt

2018.08.14. 18:31

Eldőlt, kik utazhatnak a hallássérült teniszezők páros világbajnokságára

A siketlimpiai bajnok Máthé Gábor is pályára lépett és győzött szombaton a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége által kiírt felnőtt férfi országos teniszbajnokságon.

Benedek Bálint

A budapesti Jakab Árpád és Máthé Gábor kanizsai meccsük előtt Fotó: Gergely Szilárd

Az Energia Szabadidősport Klub Király utcai pályáján Tóth Nándor alpolgármester köszöntötte a mezőny tagjait. Elmondta: az előző napok kánikulája után érkezett eső és némi lehűlés kifejezetten használt a körülményeknek: a pálya salakborítása és a versenyzők is felfrissülhettek.

– Nagy a tét, hiszen Horváth István teniszszakág-vezető, szövetségi kapitány a verseny után dönt arról, ki képviselheti hazánkat a szeptemberi csapat-világbajnokságon Törökországban – fogalmazott az alpolgármester. – Ráadásul ezek a teniszezők nagy lépést tehetnek a 2021-es siketlimpiához vezető, kihívásokkal teli úton is. Az országos bajnokságon mindenki nyertes, aki pályára lép.

A budapesti Jakab Árpád és Máthé Gábor kanizsai meccsük előtt Fotó: Gergely Szilárd

Az ország minden pontjáról érkeztek sportolni vágyó siket és hallássérült teniszversenyzők. Az indulók magas színvonalú, sportszerű mérkőzéseket játszottak. A küzdelmek nem hoztak meglepetést, a debreceni Máthé Gábor győzött, megelőzve a Kanizsa Sörgyár versenyzőjét, Hoffstadter Lajost, valamint a fővárosi Varkoly Gábort. Az eredményhirdetést követően – ahogyan arra számítani lehetett – Horváth István kijelölte a szeptember 21-ei törökországi páros világbajnokságon részt vevő magyar siket-teniszválogatott keretét. Ez alapján Máthé Gábor és Varkoly Gábor képviseli hazánkat.

– Öröm számomra az újabb válogatottság – fogalmazott Máthé Gábor, aki szabad idejében hallássérült gyermekek körében népszerűsíti szeretett sportágát. – Kitűnő formában vagyok, sok edzéssel igyekszem felpörgetni magam, hogy szeptemberben a lehető legjobb állapotban állhassak pályára. A nemzetközi mezőny tagjait jól ismerem, Varkoly Gáborral nem lesz könnyű dolgunk, de higgadt játékkal jó eredményt érhetünk el. A siketlimpiáig még van három évünk, hiszen mi 2021-ben szereplünk, ám szeretnék azon is ott lenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában